Hlavní obsah

Hokejová extraliga hledá potřetí nejsympatičtějšího hráče

Nikoliv výkonnost a úspěšnost na ledě, ale vzhled a vystupování hokejistů mohou hodnotit fanoušci od čtvrtka v třetím ročníku ankety o Sympaťáka extraligy. Předchozími vítězi se stali Ján Lašák a Miroslav Hlinka, završit pardubický hattrick se pokusí útočník Tomáš Rolinek. Stejně jako 13 dalších adeptů z ostatních týmů ho nominovali členové fanklubu.

Článek

Hlasům početné pardubické fanouškovské enklávy pro Rolinka bude čelit například šestatřicetiletý litvínovský obránce Jiří Šlégr, který se může pochlubit triumfem na olympijských hrách, na mistrovství světa i ve Stanleyově poháru. O rok mladší než nejstarší účastník ankety jsou kladenský Martin Procházka, čtyřnásobný mistr světa a držitel zlata z Nagana, a trojnásobný mistr světa Viktor Ujčík z Vítkovic.

Zajímavým jménem v nominaci je slávistický rebel Radek Duda. Na brankáře vsadili na Spartě (Tomáš Duba), v Plzni (Roman Málek), v Třinci (Martin Vojtek) a v Ústí nad Labem (Petr Přikryl).

Karlovy Vary zastupuje drsný zadák Libor Ustrnul, České Budějovice zase produktivní bek Milan Toman nebo znojemský střelecký objev zadních řad Richard Jareš. Liberec reprezentuje střelec Jan Plodek a Zlín dvaadvacetiletý benjamínek ankety Pavel Kubiš.

Hlasovat můžete do 31. ledna ZDE. Vítěz ankety bude vyhlášen na Galavečeru extraligy 22. dubna příštího roku. Podle nominace je jisté, že poprvé bude nejsympatičtějším hráčem český, a nikoliv slovenský hokejista.

Reklama