Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 3:4Plzeň ztratila dobře rozehraný duel s Třincem 3:4 v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Korhoň 0 : 1
34. Důras 1 : 1
46. Důras 2 : 1
49. Šindel 3 : 1
56. Květoň 3 : 2
56. Štefanka 3 : 3
65. Peterek 3 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Plzně prohráli v předehrávce 21. kola O2 extraligy s Třincem 3:4 po samostatných nájezdech a promarnili šanci proniknout do první šestky v tabulce. Domácí ještě pět minut před koncem třetí třetiny vedli bezpečně o dvě branky. Hostům se ale po brankách Květoně a Štěfanky podařilo stav vyrovnat a poslat zápas do prodloužení. V něm branka nepadla. O vítězství hostů tak rozhodly samostatné nájezdy. Vítězný proměnil Jan Peterek

Článek

První větší příležitost se zrodila v sedmé minutě, kdy domácí hráli 23 sekund v pěti proti bránící trojici. Nadějné Cartelliho pokusy však zlikvidoval gólman Vojtek, jenž dostal opět přednost před Čechmánkem. Na druhé straně Skořepa předložil puk Tomíkovi, jehož bekhend skončil vedle branky. Málek se krátce poté vyznamenal při dobré souhře Květoně s Martynkem, a tak odcházely oba týmy do šaten za bezbrankového stavu.

Druhá část byla na události mnohem bohatší. Po jejím zahájení minul v nadějné pozici Adamský, na konci 25. minuty se proháčkoval až před Vojtka Vlasák, ale ležícího gólmana nepřehodil. Blízko otevření skóre byl znovu Adamský, při své dorážce však trefil pouze Vojtka a soupeř vzápětí pykal.

Hra se okamžitě přelila na druhou stranu, kde Korhoň nekompromisně zakončil souhru se Zálešákem při přečíslení dvou na jednoho. Krátce po polovině základní hrací doby vystřelil po kombinaci s Divíškem dobře Matějovský, trefil však Vojtka pouze do masky.

Domácí se přesto ještě ve druhé třetině dočkali vyrovnání. Ve 34. minutě dokázal z klubka několika hráčů v třineckém brankovišti vydolovat puk Důras a přesnou ranou překonal bezmocného Vojtka. Úspěšný střelec ujel o chvilku později ve vlastním oslabení a tvrdou ranou jen těsně minul.

Ve 38. minutě měla Plzeň ideální šanci rychle dokonat obrat skóre, neboť před Oceláři stálo dvojnásobné oslabení na dlouhých 68 sekund. Fabuš svou bombou od modré čáry málem vyvrátil Vojtkovu klec ze správného postavení, což však gólový efekt nepřineslo. Rostoucí aktivitu domácího Lasselsbergeru dokumentoval po druhé třetině také stav 31:11 na střely.

Svou převahu dokázali Západočeši ve třetí třetině přece jen přetavit i v góly. Ve 42. minutě však musel nejprve poděkovat Dresler Málkovi, neboť nebýt brankářova fantastického reflexu, usměrnil by kotouč ve snaze zblokovat třineckou rozehrávku bruslí do vlastní branky. Ve 47. minutě již udeřilo na druhé straně, když obrovského nedorozumění mezi Vojtkem a třineckými obránci za brankou využil pohotově Důras a stihl v pádu zasunout puk do opuštěné klece.

Když v 50. minutě zvýšil na dvoubrankový rozdíl v přesilovce Šindel po výtečně Kracíkově přihrávce, zdálo se být rozhodnuto. Hosté se však dokázali vzchopit. Z nenápadné akce snížil v čase 56:12 Květoň, následně přišla přesilovka hostí a 41 sekund po Květoňově trefě dorazil Sekerášovu bombu od modré za Málkova záda Štefanka. Na řadu tak přišlo prodloužení.

V něm si vyměnili ručně názory Divíšek se Zálešákem, přičemž jednoznačným vítězem se stal domácí útočník, ale do kabin museli předčasně oba a nemohli zasáhnout ani do samostatných nájezdů. V nich se dařilo prvním třem exekutorům, hostujícím Tomíkovi s Peterkem, v dresu domácích však kontroval pouze Šindel. Zbývající trojice hráčů byla neúspěšná, včetně plzeňského specialisty Vlasáka.

Lasselsberger Plzeň - Oceláři Třinec 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Důras (Vampola), 47. Důras (Vampola), 50. Šindel (Kracík) - 28. Korhoň (Zálešák), 57. D. Květoň (Peterek), 57. Štefanka (Sekeráš), rozhodující nájezd Peterek. Rozhodčí: Polák - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:9, navíc Divíšek - Zálešák oba 5 min. a do konce utkání, Malec na 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4131.
Plzeň: Málek - Čakajík, Cartelli, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný, Nikolov - Dvořák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Vlasák, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec (42. - 52. Švarný), Kroupa, Andersons - Kolusz, Štefanka, Korhoň - D. Květoň, Peterek, Martynek - Tomík, Zálešák, Skořepa - Tomas. Trenéři: Juřík, Marek a A. Mach.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec