Hlavní obsah

Brankář Altrichter bude nakonec hostovat v pražské Spartě

PRAHA

Nečekaný obrat dostalo další zamýšlené angažmá hokejového gólmana Martina Altrichtera. Místo stěhování do běloruského týmu Metalurg Žlobin bude totiž již v pátek večer připraven v dresu Sparty v duelu proti Ústí. Altrichter tak využil nabídku dvouměsíčního hostování, s níž ho Sparta oslovila, neboť jednička Tomáš Duba má opět problémy s nedávno operovaným ramenem a bude mimo hru až čtyři týdny.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Altrichter (vlevo) bude v následujících dvou měsících hostovat ve Spartě.

Článek

Bleskovou akci se podařilo uzavřít ve čtvrtek v pozdních večerních hodinách a Altrichter musí celou věc ještě vysvětlit běloruskému týmu, který ho již v sobotu očekával.

Pro pětatřicetiletého brankáře bude obhájce mistrovského titulu již jubilejní desátou štací v české extralize. Ve své kariéře totiž chytal i za konkurenční Slavii, Plzeň, Opavu, Havířov, Znojmo, Zlín, Vsetín, Litvínov a naposledy hostoval v Českých Budějovicích jako hráč prvoligové Mladé Boleslavi.

V této sezóně nastoupil Altrichter za Jihočechy ve dvou utkáních a inkasoval v průměru 3,1 branky na zápas s úspěšností zákroků 89,3 procenta.

Reklama

Související témata: