Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 4:2Vítkovice udolaly Vary zásluhou využitých přesilovek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Hubáček 1 : 0
38. Jurečka 2 : 0
43. Krenželok 3 : 0
49. Burger 4 : 0
52. Skladaný 4 : 1
57. Kumstát 4 : 2

OSTRAVA

Využité přesilovky dovedly hokejisty Vítkovic k vítězství 4:2 nad Karlovými Vary ve 21. kole hokejové O2 extraligy. Výběr kouče Miroslava Fryčera z nich v pátek dal tři branky, čtvrtou navíc při signalizovaném trestu pro karlovarského hráče. Energie toho za padesát minut moc nevymyslela, střelecky se probudila až v závěru, ale dva přesilovkové zásahy už stačily jen na zmírnění porážky.

Článek

Závěr poznamenaly potyčky a klasická rvačka Ujčíka s Hluchým, kteří vyfasovali osobní tresty do konce utkání.

Karlovarským utekl start. Stačil na ně jediný muž: útočník Petr Hubáček, který si poprvé v životě zahrál v jednom útoku s bratrem Radkem, byl u všeho důležitého. První průvan v hostující obraně udělal už v páté minutě, ale jeho sólo zmařil Mensator. Nepolapitelný Hubáček přichystal v 11. minutě další šanci Ovčačíkovi, ale když i jeho střelu gólman vyrazil, za chvíli si vítkovický forvard vzal druhé repete a při signalizované výhodě zmrazil Mensatora dělovkou pod horní tyčku.

Snad jen elitní karlovarská formace nedávala domácím spát. Zajímavou střelou prověřil Pruska Kumstát, ale vypadnuvší puk jen proplul podél brankové čáry a minul tyčku. Hosté se neprosadili ani během půlminutové přesilovky pět na tři, všudybyl Hubáček jim totiž ukradl puk a vlastně ani nedovolil usadit se v pásmu.

Od druhé části se do průběhu vložili i další hráči. Hosté především začali být aktivnější v napadání i útočné činnosti, zápas ztratil jednosměrný průběh. Více možností však stejně měly Vítkovice. Ovčačík zacinkal v 25. minutě na tyčku, zadní řady Energie rozebrali při početní výhodě i Šimíček s Ujčíkem, ale ani kanonýr jeho formátu nedokázal ze tří metrů trefit odkrytou polovinu klece.

Domácí soupeře dorazili

Petr Hubáček měl i slabší moment. To když ve 28. minutě přišel o puk ve středním pásmu, ale Kumstát ze sóla zvedl svůj bekhendový blafák příliš vysoko a přestřelil. Napětí z domácích spadlo až v konci druhé části. Zabralo jim pouhých pět vteřin, než zužitkovali přesilovku pět na tři a Jurečkův golfový úder z pravého kruhu zapadl přesně pod horní tyčku.

Domácí rychle využili psychické převahy a soupeře úplně dorazili. Mensator uchránil branku po střele Burgera, ale na další kombinaci Ovčačíka a střílejícího Krenželoka už byl krátký. Invenci domácích při početních výhodách dokumentoval dalším gólem Burger, který bombou bez přípravy využil třetí přesilovku. Vítězství Vítkovic na bitevním poli potvrdil i Ujčík, který v pěstní potyčce bez rukavic přetáhl přes hlavu dres Hluchému.

Mezitím se zápas ještě zdramatizoval. I hosté dokázali těžit z vyššího počtu hráčů na ledě: Skladaný nadvakrát propasíroval puk za Pruska a druhý gól přidal Kumstát. V emotivním závěru byli hosté na dosah i kontaktní brance, v oslabení tří proti pěti však Vítkovice podržel Prusek, který zneškodnil dvě těžké střely.

Vítkovice Steel - Energie Karlovy Vary 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 11. P. Hubáček (Ujčík), 39. Jurečka (Burger), 44. Krenželok (Ovčačík), 50. Burger (Jurečka) - 53. Skladaný (Kristek), 58. Kumstát (Grof). Rozhodčí: Hodek - Pešek, Šátava. Vyloučení: 11:12, navíc Heš 10 minut, Ujčík a P. Hubáček oba 5 minut a do konce utkání - Hluchý 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:2. Diváci: 3083.
Vítkovice: Prusek - Ovčačík, Trnka, Jurečka, Gulaši, Suchý, Heš, J. Mrázek - Ujčík, Šimíček, Krenželok - R. Hubáček, Burger, P. Hubáček - Tomášek, R. Hruška, Köhler - Szturc, Strapáč, Klimek. Trenéři: Fryčer, J. Daneček st. a Bolek.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Řezníček, Němec, Jiří Hanzlík, Grof, Duben, Brňák, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Kristek, Melenovský - Padělek, Bahenský, Hluchý - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: