Hlavní obsah

Liberec - Znojmo 1:0Liberec potřeboval k udolání Znojma až samostatné nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Čermák 1 : 0

LIBEREC

Hokejisté Liberce odehráli ve 21. kole O2 extraligy proti Znojmu 65 minut bez branek, nakonec však pokořili Orly lépe zvládnutými samostatnými nájezdy. Rozhodující trefu si připsal liberecký kanonýr této sezóny Leoš Čermák. Při premiéře v dresu Tygrů vychytal čisté konto Marek Pinc, jenž přišel z Vítkovic jako náhrada za Milana Hniličku, který odešel do ruské Ufy.

Článek

Pod Ještědem byl po dvě třetiny k vidění velmi průměrný hokej. První nebezpečnou střelou utkání se po prvních sekundách hry prezentoval znojemský obránce Jareš, Pincovu branku však těsně minul. Ve čtvrté minutě zazvonila tyčka svatyně Tygrů, a to po střele Martina Růžičky. Domácí hráli zpočátku hodně nervózně, v 16. minutě se ale ocitli ve velké šanci. Nebezpečně pálil Čermák, Trvaj však střelu perfektně vyrazil. K dorážce se sice ještě dostal Kašpařík, ani ten ale na brankáře Orlů nevyzrál.

Minutu před koncem se hezky uvolnil Víšek, dostal se zpoza branky před Trvaje, ten však znovu uspěl. V první třetině tak gól nepadl. Ve druhé části pokračovalo ofenzívní trápení. Největší šance měli domácí Pabiška a znojemský Selinger, ale oba selhali a do kabin se tak šlo znovu za bezbrankového stavu.

Třetí třetina začala opatrně, hráči obou týmů si byli vědomi, že může rozhodnout jediná trefa. Nejblíže změně skóre byl v závěru liberecký Víšek, znojemští obránci mu ale nedali potřebný prostor. Na druhé straně mohl branku vstřelit půl minuty před koncem Jiří Dopita, jeho střelu z levé strany však Pinc ukryl ve své lapačce. V normální hrací době tak branka nepadla a následovalo prodloužení, nejzajímavější část duelu.

Víšek opět neskóroval 

V jeho druhé minutě se dostal do samostatného nájezdu domácí Víšek, ale svou několikátou šanci v utkání opět nevyužil. Tentokrát jeho pokus zastavila horní tyč Trvajovy branky. Na opačné straně byl sám před Pincem Selinger, domácí gólman se však zaskvěl výtečným zákrokem. Bylo vidět, že hráčům větší prostor na ledě vyhovuje. Týmy ale ani další šance nevyužily a následovaly tak samostatné nájezdy.

Po rychlé úpravě ledu se s pukem jako první rozjel hostující Dopita, udělal Pincovi kličku do bekhendu, ten se však překvapit nenechal. Domácí první nájezd také neproměnili - Žabka s kličkou do bekhendu stejně jako Dopita neuspěl.

Následný nájezd Růžičky skončil na Pincových betonech, a tak se poprvé objevil puk za zády jednoho z gólmanů až po Čermákově nájezdu, když úspěšný exekutor zakončil nekompromisně pod horní tyčku Trvajovy branky. Když na hostující straně třetí penaltu neproměnil Selinger, bylo jasné, že Čermákova branka bude vítězná.

Bílí Tygři Liberec - Znojemští Orli 1:0 po sam. nájezdech
Branka: Rozhodující sam. nájezd L. Čermák. Rozhodčí: Bolina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 5862.
Liberec: Pinc - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Holub, Kočí - L. Čermák, Kašpařík, Blatný - Klimenta, Plodek, Víšek - S. Procházka, Šachl, Bartovič - Vantuch, Dušek, Pabiška. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Vyrůbalík, Bičánek, Mudroch, Chvátal, Kotaška, Švrček - Selinger, Dopita, Erat - Demel, Haman, Kucharczyk - Beroun, J. Svoboda, M. Růžička - Meidl, R. Procházka, Plášek. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec