Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 5:7Pardubice prohrály potřetí za sebou, doma podlehli Plzni 5:7

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Posmyk 1 : 0
18. Důras 1 : 1
21. Dvořák 1 : 2
24. Vlasák 1 : 3
28. Divíšek 1 : 4
29. Kracík 1 : 5
37. Vampola 1 : 6
31. Koukal 2 : 6
35. Rolinek 3 : 6
38. Rolinek 4 : 6
53. Tvrdík 5 : 6
52. Vampola 5 : 7

Hokejisté Pardubice se nadále trápí a v nedělním utkání 22. kola extraligy prohráli s Plzní 5:7. Moeller tak prohrál potřetí za sebou a úřadující vicemistr tak zůstává dvanáctý. Lasselsberger se dočkal na ledě soupeře výhry po čtyřech porážkách za sebou.

Článek

Pardubičtí, kteří nastoupili bez Blažka, Pivka a Ondřeje, měli v úvodní třetině možnost získat vedení, ale do desáté minuty nedokázali využít čtyři přesilovky. Skórovat se ale domácím povedlo ve 13. minutě, kdy překvapil brankáře Málka z půlky hřiště trefil Posmyk a dal svůj první gól v sezóně. Plzeň se dočkala vyrovnání v 19. minutě v přesilové hře, když ujeli Vampola s Důrasem, který si připsal již 14. trefu v ročníku.

V divoké druhé třetině získali Západočeši rozhodující náskok. Nejdříve se trefil Dvořák a v 25. minutě po Vlasákově brance přenechal gólman Lašák své místo Hylákovi. Hosté snadno přehrávali zkoprnělou pardubickou defenzívu a Divíšek s Kracíkem do poloviny utkání získali Lasselsbergeru vedení už 5:1.

Pardubice se ale vrátily do hry. Při Posmykově vyloučení snížil ve vlastním oslabení v 31. minutě Rolinek, který dorazil za Málkova záda puk po Sýkorově střele. Ještě stále při Posmykově pobytu na trestné lavici snížil jen na dvoubrankový rozdíl Koukal. Domácí tým se probudil, Plzeňští naopak znervózněli a ve 36. minutě se při přesilovce pěti proti třem podruhé prosadil Rolinek.

Jenže místo, aby domácí soupeře dostali na kolena, nabídli mu ve 38. minutě další gólovou šanci a Vampola si po sólu přes půl hřiště vychutnal domácího Linharta a znovu tak poslal svůj celek do dvoubrankového vedení. Do pardubické branky se znovu vrátil Lašák. Pardubičtí se snažili zvrátit nepříznivý stav, ale střelami z dálky Málka nemohli ohrozit a do jeho těsné blízkosti se dostávali přes důraznou soupeřovu obranu jen velmi pracně.

Plzeň pojistila výhru v 53. minutě, kdy nechali domácí opět hodně prostoru Vampolovi, který zvýšil na tříbrankový rozdíl a definitivně tak pohřbil pardubické naděje. Ačkoli o minutu později dal Tvrdík pátý gól Pardubic, hosté s přehledem tři body uhlídali.

Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 5:7 (1:1, 3:5, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Posmyk, 31. Rolinek (P. Sýkora), 32. Koukal (Cetkovský), 36. Rolinek (Hlinka), 54. Tvrdík (Hlinka) - 19. Důras (Vampola), 22. Dvořák, 25. Vlasák (Adamský), 29. Divíšek (Matějovský), 30. Kracík (Cartelli), 38. Vampola (Jasečko), 53. Vampola (Fabuš). Rozhodčí: Homola - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 12:14, navíc Matějovský (Plzeň) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 8160.
Pardubice: Lašák (25.- 37. Hylák) - Píša, Linhart, Snopek, Havíř, Posmyk, Táborský, J. Kolář II - P. Sýkora, Hlinka, Rolinek - Somík, Pucher, Tvrdík - Cetkovský, Koukal, Zohorna - Bláha, Rákos, Jindřich. Trenéři: Říha a Rohlík.
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov, od 21. navíc Dobrovolný - Dvořák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Vlasák, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata: