Hlavní obsah

Č.Budějovice - Sparta 2:4Budějovice prohrály se Spartou a poprvé domy vyšly naprázdno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Štrba 0 : 1
22. Kotrla 1 : 1
22. Šimánek 2 : 1
32. Langhammer 2 : 2
51. Netík 2 : 3
58. Nedvěd 2 : 4

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v nedělním utkání 22. kola extraligy s mistrovskou Spartou 2:4 a poprvé v sezóně vyšli před vlastním publikem bodově naprázdno. Pražané si tak vylepšili bilanci na nevydařeném období, protože v předešlých pěti zápasech získali jen tři body. Sparta také oplatila před vyprodanou Budvar Arénou soupeři porážku 1:4 z první vzájemného duelu v ročníku.

Článek

Hned v úvodu se vyznamenal hostující brankář Štefl, jenž bravurně schoval v lapačce prudce vystřelený kotouč z Vakovy hokejky. Při následné přesilovce Sparty měl blízko ke skórování Netík, ale tentokrát se zaskvěl domácí gólman Turek. Po Hudcově ráně znovu předvedl svou magickou lapačku Štefl, na další šanci pak diváci čekali až do patnácté minuty, kdy obrovitý Langhammer zle dotíral na budějovickou svatyni, na Turka však nevyzrál. Po chybě Vydareného se vzápětí ocitl ve výhodné pozici Melichárek, ale ani jeho střela z bezprostřední blízkosti se neujala.

Ve 22. minutě otevřeli skóre Pražané, kteří dokonale potrestali nedůslednost domácí obrany. Zpoza branky přihrával Langhammer, jehož nepokryl Sičák a z voleje se trefil exbudějovický Štrba, k němuž nepřistoupil včas Gřegořek. Budějovičtí si udobřili diváky parádním obratem.

Za necelou minutu zařídil vyrovnání nechytatelnou bombou z levého kruhu Kotrla a za dalších 35 vteřin se prosadil útok paradoxně složený ze samých praváků. Sailer od levého mantinelu přesně našel sprintujícího Šimánka, jenž se ocitl sám před Šteflem a blafákem do bekhendu zakončil. Nedůsledná domácí obrana pak ale znovu neuhlídla agilní dvojici Štrba - Langhammer a druhý jmenovaný v pádu dotlačil do budějovické klece. Do střelecké pozice si najel ještě Netík, ale brankář Turek pohromu nepřipustil.

Sparťané zjevně toužili po úspěchu a třetí třetinu zahájili zvýšenou iniciativou, jenže Netík při Hřebejkově trestu netrefil odkrytou branku domácích. Rychlou protiakci nezužitkovali ani Jihočeši Vak s Kůrkou. V 51. minutě Hübl efektní zadovkou přenechal puk Hudcovi, ale ten ztroskotal na sparťanském gólmanovi, stejně jako vzápětí Brabenec.

O minut později Vaic poslal puk do jízdy Netíkovi a ten z levého křídla prostřelil Turka. Budějovičtí spustili mohutnou ofenzivu, nedokázali však potrestat Sivkovo vyloučení. Minutu a půl před sirénou nasadili k power play, Kůrka ani Hübl však v ideální pozici zblízka neskórovali, naopak přímo z buly přes celé hřiště zpečetil výsledek do prázdné klece Petr Nedvěd.

Mountfield České Budějovice - Sparta Praha 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. Kotrla (Vak), 23. Šimánek (Sailer) - 22. Štrba (Langhammer), 33. Langhammer (Štrba), 52. Netík (Vaic), 59. P. Nedvěd. Rozhodčí: Turčan - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 5:4, navíc Štrba (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Turek - F. Novák, Gřegořek, Sičák, Frolo, Toman, Vydarený, Bolf - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Kůrka, Vak, Veselý - Kotrla, Mertl, L. Květoň (21. Kuchejda). Trenéři: Jandač a M. Černý.
Sparta Praha: Štefl - Ptáček, Cunik, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček - Netík, P. Nedvěd, Sivek - Ton, Langhammer, Štrba - Dragoun, Vaic, Melichárek. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 21. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články