Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 2:1Čermák rozhodl v závěru o výhře Liberce nad Litvínovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Zíb 1 : 0
28. Reichel 1 : 1
58. Čermák 2 : 1

LIBEREC

Nejproduktivnější hráč extraligy Leoš Čermák rozhodl 102 vteřin před koncem o výhře hokejistů Liberce v nedělním utkání 22. kola nad Litvínovem 2:1. Zatímco Bílí Tygři jsou bodově nejlepším týmem v domácím prostředí, Severočeši se venku nedočkali výhry ani ve dvanáctém utkání v ročníku.

Článek

První část začala velmi svižně. Již po dvaceti sekundách se do akce dva na jednoho dostali domácí Kašpařík a Blatný, s jehož pokusem si však hostující gólman Hübl poradil. Už ve druhé minutě se Liberec dočkal vedení. Po přiťuknutí kapitána Procházky vystřelil z voleje bek Zíb a trefil se přesně do levého horního růžku litvínovské branky.

Brzký gól domácí uklidnil a hosté začali chybovat. V dalším průběhu úvodního dějství byla k vidění řada přesilovek na obou stranách. Ani jedna ale ke gólu nevedla. Do konce třetiny si žádný z celků nedokázal vytvořit výraznější brankovou příležitost a po úvodní třetině tak do šaten odcházeli spokojenější domácí.

Do druhé části vstoupili aktivněji Bílí Tygři a po 12 sekundách musel Hübl zasahovat. Po sérii vyloučení si hosté zahráli přesilovku čtyř proti třem, ale domácí podržel brankář Pinc, který několikrát skvěle zakročil. Ve 29. minutě se po Duškově faulu dostali k další možnosti přesilovky hosté a podařilo se jim srovnat. Po přihrávce Lukeše zpoza branky se do střely opřel zadák Hranáč a jeho pokus jemně tečoval kapitán Reichel za záda bezmocného Pince.

Ihned po vyrovnání si domácí vytvořili tlak, dostali se k několika nebezpečným střelám, ale hosty v důležitých momentech podržel Hübl. Od vyrovnání se hrálo převážně ve středním pásmu, oba týmy si dávaly velký pozor na defenzivu.

Závěrečné dějství začalo hrou čtyři na čtyři. Tygři byli aktivnější, ale do výraznější šance se nedostali. Ve 48. minutě předvedl hezké sólo domácí Pabiška, který se šikovně natlačil až před branku, ale puk nedokázal zasunout. Od 49. minuty byla hra plná nepřesností. Litvínov se spokojil s bodovým ziskem a soustředil se na obranu. V 53. minutě dostali domácí šanci na přesilovou hru. V ní dvakrát nepříjemně vypálil od modré čáry Zíb, ale ani jeden pokus v síti neskončil.

V 56. minutě se do početní výhody dostali naopak hosté. V té ale nedokázali výrazněji ohrozit Pince v domácí kleci. Rozuzlení přišlo v 59. minutě. Po Šlégrově faulu měl početní výhodu Liberec a dokázal ji zužitkovat. Po Pabiškově přihrávce napříč útočným pásmem si před branku sjel Čermák a zakončil přesně mezi betony. Domácí si i přes power play Litvínova vedení pohlídali a dovedli duel k tříbodovému zisku.

Bílí Tygři Liberec - Litvínov 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Zíb (S. Procházka), 59. L. Čermák (Pabiška) - 29. Reichel (Hranáč). Rozhodčí: Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 11:13. Využití: 1:1. Diváci: 6178.
Liberec: Pinc - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Holub, Kočí - L. Čermák, Kašpařík, Blatný - Klimenta, Plodek, Víšek - S. Procházka, Šachl, Pabiška - Vantuch, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Hranáč, L. Poživil, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Trávníček, Branda, Jenáček - Jánský, Benda, Sklenička - J. Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: