Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ústí n. Labem 11:0Vary si připsaly rekordní výhru, nováčka z Ústí rozdrtily 11:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Melenovský 1 : 0
13. Skladaný 2 : 0
15. Procházka 3 : 0
15. Kristek 4 : 0
28. Melenovský 5 : 0
37. Skuhravý 6 : 0
40. Dobroň 7 : 0
44. Skladaný 8 : 0
45. Skuhravý 9 : 0
52. Padělek 10 : 0
57. Procházka 11 : 0

Hokejisté Karlových Varů si připsali v nedělním utkání 22. kola svou rekordní výhru v extralize, když rozdrtili nováčka z Ústí nad Labem 11:0. Nejvyššího vítězství této sezony dosáhla Energie i díky sedmi gólům v přesilových hrách. Západočeši bodovali i v dvanáctém domácím utkání v této sezoně, pokořený Slovan naopak nedokázal navázat na páteční výhru na ledě mistrovské Sparty. Karlovarský gólman Lukáš Mensator udržel potřetí v sezóně čisté konto.

Článek

Ústí bylo v Karlových Varech na kolenou už od úvodu zápasu. Už ve 36. vteřině putoval na trestnou lavici Pazourek a v přesilovce překonal gólmana Přikryla po Grofově přihrávce tvrdou střelou Melenovský. Domácí měli nadále převahu a v 7. minutě nevyužil šanci Košťál. V polovině úvodní třetiny se Ústí vymanilo z defenzívy, Nedorostova formace se prosazovala i v útočném pásmu, ale karlovarský brankář Mensator byl pozorný.

Energie využila ve 14. minutě i druhou přesilovou hru a zase u toho byl Grof, jehož střelu tečoval před brankou Skladaný. Po šestnácti minutách to bylo už 4:0. Nejprve se s přehledem prosadil Milan Procházka a na konci 16. minuty prostřelil Přikryla Kristek. Karlovarští touto trefou využili už třetí přesilovku.

Do druhé třetiny hosté nastoupili s brankářem Zikmundem. Ve 25. minutě jeho protějšek Mensator vyrazil střelu Vágnera, pak jel na ústeckého náhradníka sám Zucker, ale neuspěl. Ve 29. minutě však už po velkém závaru před hostující brankou skóroval Skladaný. Severočeši pak v přesilovce domácí na minutu zamkli, ale skóre se neměnilo. V 37. minutě zachraňoval Mensator při přesilovce před Kloboučkem vyjetím až na modrou čáru. Situaci vyřešil, ale byl sražen protihráče a následnou minutovou přesilovku pěti proti třem proměnil Skuhravý.

Sedmý gól přidal hned po 27 sekundách závěrečného dějství střelou od modré čáry v další početní výhodě obránce Dobroň. Ve 45. minutě ujel ústecké obraně Skladaný, se Zikmundem si pohrál a zvýšil na 8:0. Za půl minuty skóroval Skuhravý, 'desítku' pak ve 48. minutě sice nedovršil Řezníček, který trefil tyč, ale diváci se dočkali za pět minut. Po Proškově střele od modré čáry se před brankou prosadil Padělek. V 54. minutě sekl Skuhravého Hořava a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Výsledek tak dovršil v 58. minutě Milan Procházka.

Energie Karlovy Vary - Slovan Ústečtí Lvi 11:0 (4:0, 2:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 2. Melenovský (Grof), 14. Skladaný (Grof), 16. Milan Procházka (Pech), 16. Kristek (Duben), 29. Melenovský (Skladaný), 38. Skuhravý (Grof), 41. Dobroň (Skuhravý), 45. Skladaný (Hluchý), 46. Skuhravý (Kumstát), 53. Padělek (Prošek), 58. Milan Procházka (Pech). Rozhodčí: Minář - Chytil, Bryška. Vyloučení: 5:8, Hořava (Ústí) 5 min. a do konce utkání. Využití: 7:0. Diváci: 3080.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Řezníček, Grof, Duben, Jiří Hanzlík, Prošek, Němec, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Kristek, Melenovský - Padělek, Bahenský, Hluchý - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Ústí nad Labem: Přikryl (21. Zikmund) - A. Novotný, Vágner, Houdek, Ficenc, Zeman, Hořava, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, V. Novák - F. Mrázek, A. Nedorost, Hašek - Šaffer, T. Martinec, Klimt - Šagát, Špirko, Klobouček. Trenéři: Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata: