Hlavní obsah

Turek udržel proti Znojmu čisté konto, Plzenští bodovali i popáté

PRAHA

Českobudějovičtí hokejisté si poradili na svém ledě v rámci 23. kola O2 extraligy se Znojmem třemi góly v poslední dvacetiminutovce. Poslední Kladno nedopustilo proti Litvínovu, aby hosté protrhli svou smůlu z cizích kluzišť a na svém ledě si připsalo tři body za vítězství 5:3. Plzenští bodovali proti Zlínu i popáté za sebou. Ústí se podařil proti Třinci obrat a v prodloužení vybojovalo dva body.

Článek

Opatrný duel viděli diváci na jihu Čech v Budvar Aréně, kde domácí Mountfield hostil Orly ze Zlína. Na radost z gólu čekali domácí fanoušci až do 44. minuty. Úvodní branku zápasu vsítil českobudějovický zadák Gřegořek střelou od modré čáry. Poté domácí překonali znojemskou obranu dalšími dvěma góly a zaslouženě vyhráli.

Litvínovští hokejisté neprolomili svou bilanci na cizích kluzištích když prohráli na ledě Kladna. Středočeši otevřeli skóre v 5. minutě brankou Čurilly a svůj náskok zvýšili bleskovým vstupem do druhého dějství. Gardoň příklepem prostřelil Hübla v brance Litvínova. Konečné skóre ve prospěch domácího týmu se zastavilo na poměru 5:3.

Po divoké přestřelce v úvodní dvacetiminutovce mezi domácí Plzní a hosty ze Zlína vedl Lasselsberger 3:2 góly Vlasáka, Kracíka a Ludvíka. Na rozdíl dvou branek zvýšil ve 24. minutě plzeňský Tomáš Divíšek. Náskok Západočeši již nepustili, naopak zvýšili na konečných 6:2.

Ustí otočilo utkání proti Třinci

Do utkání mezi Ústeckými Lvy a třineckými Oceláři vstoupil lépe hostující celek a již po necelých třech minutách hry lovil domácí brankář Přikryl puk ze své brány. Zaváhání v ústecké rozehrávce využil v přesilové hře přesnou střelou mezi rukou a tělem Přikryla Ocelář Zdeněk Skořepa. Třinecký forvard jako jediný rozsvítil brankové světlo v úvodní třetině.

Střelecká listina se rozšířila ve druhé třetině po další přesilové hře hostí. Střelu Lubomíra Sekeráše od modré čáry srazil za záda svého brankáře ústecký Ficenc a domácí tak prohrávali již o dvě branky. Ústečtí Lvi zdramatizovali utkání gólem Rastislava Špirka ve vlastním oslabení při úniku dva na jednoho. Vytouženého vyrovnání se nakonec domácí dočkali v 55. minutě šťastnou trefou Adama Šaffera a utkání tak dospělo do prodloužení.

Když už se zdálo, že se diváci dočkají trestných střílení, urval dva body pro Severočechy čtyři sekundy před koncem ústecký David Pojkar.

Vary dokázaly po nájezdech udolat Spartu

Velmi vyrovnané utkání mezi domácí Spartou a Karlovými Vary skončilo výhrou Energie. Na branky chudý zápas se povedl především oběma brankářům, na kterých si střelci obou týmů často lámali zuby.

Do vedení poslal mistrovský celek na začátku třetí třetiny Jakub Langhammer, ale o jedenáct minut později vyrovnal po šťastném odrazu puku hostující Ondřej Němec. V nájezdech pak rozhodl karlovarský Aleš Padělek o bonusovém bodu pro svůj tým.

Hokejová O2 extraliga, 23. kolo:
17:30Ústí n. Labem - Třinec3:2 PP
Branky: 39. Špirko, 55. Šaffer, 65. Pojkar - 3. Skořepa, 26. Sekeráš.
17:30Kladno - Litvínov5:3
Branky: 5. Čurilla, 21. Gardoň, 31. Diviš, 47. Bělohlav, 60. Kalla - 32. Skuhrovec, 47. Benda, 60. Vobořil.
17:30Plzeň - Zlín6:2
Branky: 6. a 48. Vlasák, 8. Kracík, 13. Ludvík, 24. Divíšek, 51. Cartelli - 11. Rachůnek, 17. Balaštík.
17:30Č. Budějovice - Znojmo3:0
Branky: 44. Gřegořek, 54. Kotrla, 56. Vydarený.
18:00Sparta Praha - Karlovy Vary1:2 SN
Branky: 42. Langhammer - 53. Milan Procházka, rozhodující nájezd Padělek.
18:00Pardubice - Vítkovice21. 11.
18:15Slavia Praha - Liberec21. 11.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články