Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 5:3Litvínov se venku trápí dál, v Kladně prohrál 3:5

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Čurilla 1 : 0
20. Gardoň 2 : 0
30. Kuchler 3 : 0
31. Skuhrovec 3 : 1
46. Benda 3 : 2
46. Bělohlav 4 : 2
59. Vobořil 4 : 3
59. Kalla 5 : 3

KLADNO

Ani na třináctý pokus nedokázali hokejisté Litvínova na cizím ledě ukořistit vítězství. Ve 23. kole O2 extraligy prohráli v Kladně 3:5, když po celý zápas tahali za kratší konec. Kladno předvedlo bojovný výkon, přesto i nadále zůstává na poslední příčce tabulky. Nováček z Ústí nad Labem totiž dokázal bodovat v zápase s Třincem.

Článek

Ve třetí minutě poslal Štěpánek dlouhý pas na pravé křídlo Hornovi, jeho pokus Hübl bez problémů kryl. Za další dvě minuty už Kladno vedlo, Gardoň krásně uvolnil Čurillu a ten v samostatném nájezdu nedal litvínovskému brankáři šanci. Domácí ožili, Hübl sotva udržel střelu Procházky, Pavlas dal zase tvrdost pocítit Kubinčákovi.

Hosté se v úvodní části prezentovali nebezpečnou střelou Reichela a především velkou šancí Jenáčka, jenž v sedmnácté minutě netrefil z úhlu zcela odkrytou branku. Stejně dopadli Kladenští těsně před první sirénou. Při přesilové hře posílal křížnou přihrávku až před odkrytou branku Procházka, ale u tyčky číhající Bělohlav trefil zblízka jen konstrukci branky.

Kalla trestné střílení neproměnil

Neproměněnou šanci si ale domácí vynahradili hned na začátku druhé třetiny, Hübla prostřelil z pravé strany Gardoň. Pak se krátce za sebou objevil ve dvou šancích Gulaš. Nejprve nepřesně tečoval střelu Procházky, vzápětí sám netrefil branku. Před litvínovským brankářem se střídal jeden střelec za druhým. Horna střílel nepřesně, Kuchlerovu ránu vytěsnil Hübl ramenem. Po akci Patery se pak sice nechal vylákat k vyjetí z branky, stihl však do jeho střely ještě nastavit beton.

V 31. minutě vyrazil k litvínovské svatyni Diviš a dokázal dotlačit puk za Hüblova záda. Hosté odpověděli za 44 vteřin, kdy Skuhrovcovu střelu nešťastně tečoval za Orcta jeden z jeho obránců. Sklenička mohl po zmatcích kladenské obrany snížit na rozdíl jediné branky, ale trefil jen rameno Orcta. Blýskat se mohlo na opačné straně, Procházku zahákoval  v jasné šanci Poživil, a rozhodčí nařídil trestné střílení. Hübl však exekutora Kallu vychytal.

Neúspěšně přesilovky pět na tři

Poslední třetinu zahájil Litvínov náporem, který se ještě znásobil při krátce trvající přesilové hře pět na tři. Zatímco vyloučený Procházka si na trestné lavici odseděl celé své dvě minuty, Štěpánkovi hosté dopřáli vrátit se na led předčasně. Benda se dostal k odraženému puku a snížil na 2:3. Takový stav vydržel přesně dvacet vteřin, Bělohlav napálil puk z levé strany za Hübla a vrátil Kladnu dvoubrankový náskok.

Od padesáté minuty hráli domácí navíc 49 vteřin dvojnásobnou přesilovku, ale kladenská dvojčata Patera s Procházkou chtěla své kombinace zbytečně  vyšperkovat gólem až do prázdné branky. Domácí si do konce zápasu udržovali herní převahu, litvínovský Benda navíc necelé tři minuty před koncem dostal trest na dvě plus dvě minuty. Přesto ještě hosté dokázali zápas zdramatizovat gólem Vobořila 21 vteřin před koncem, střelou do prázdné branky však nakonec uzavřel skóre Kalla.

HC GEUS Okna Kladno - HC Litvínov 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Čurilla (Gardoň), 21. Gardoň (Kuchler), 31. Diviš (Čurilla), 47. Bělohlav (Štěpánek), 60. Kalla - 32. Skuhrovec (Branda), 47. Benda (Bednařík), 60. Vobořil (Lukeš). Rozhodčí: Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 1994.
Kladno: Orct - Hájek, Nádašdi, Pavlas, Schnábel, Trončinský, Štěpánek, Šmach - Gulaš, Patera, M. Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Kazatel, Diviš. Trenér: Zdeněk Müller.
Litvínov: Hübl - Poživil, Šlégr, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma, Hranáč - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Trávníček, Branda, Jenáček - Jánský, Benda, Sklenička - Černý, Rindoš, Bednařík. Trenér: Jaroslav Hübl.

Reklama

Související témata: