Hlavní obsah

Kladenští prodloužili černou sérii Litvínova, teď chtějí sami uspět venku

KLADNO

Oba týmy se v letošní hokejové sezóně výsledkově trápí, Litvínov ještě nevyhrál venku a Kladno se stále nemůže nadechnout k výstupu ode dna extraligové tabulky. Přesto tradiční kluby nejvyšší soutěže předváděli ve středu útočný hokej, na který jsou fanoušci zvyklí. Doplatil na to nakonec Litvínov, jenž v polovině zápasu prohrával už o tři branky a přes veškerou snahu už nedokázal ztrátu dohnat.

Článek

„Začali jsme hrát až za stavu 0:3, do té doby jsme byli bez pohybu. A když už jsme skóre dotáhli, tak udělal Jánský hrubou chybu, a soupeř nám opět utekl,“ připomněl trenér Litvínova Jaroslav Hübl jeden z klíčových momentů zápasu, kdy hosté snížili na 2:3, ale za dalších dvacet vteřin znovu inkasovali. Hüblovi vadila také častá vyloučení. „Nemůžeme si dovolit dělat takové laciné fauly, možná budeme muset přistoupit k pokutám,“ hrozil.

Kladenská křeč v závěru

Kladenský lodivod Zdeněk Müller mohl být s výsledkem spokojený, vadila mu jen nervozita  jeho hráčů v závěru zápasu. „Zase jsme se pak trápili. Byla tam křeč ze strachu, aby jsme nepřišli o dobrý výsledek,“ rmoutilo jej. Jeho svěřenci mohli vyhrát i vyšším rozdílem, kdyby ve druhé třetině zvládli proměnit trestné střílení za faul na Procházku. K nájezdu se překvapivě postavil Kalla.

„Jarda Kalla v poslední době trestný střílení proměňuje, tak jsme určili jeho. Martin Procházka se navíc na nájezd necítil,“ vysvětlil volbu exekutora Müller. Brankář Litvínova Jaroslav Hübl mladší Kallu vychytal lapačkou. „Nepřemýšlel jsem o tom, co provedu. Čekal jsem, co udělá brankář. Měl jsem dvě možnosti, ale ani jednu jsem vlastně nezvládl. Kdybych to trochu zvednul, tak to byl gól,“ řekl po zápase Jaroslav Kalla v rozhovoru pro Sport.cz.

Kalla by vyměnil body za úspěch týmu

Kladnu se nyní znovu rozšířila marodka: obránce Ševc má chřipku, Nedvědovi se obnovilo zranění kolena, a Tomajko má problémy s přitahovačem. Navíc tým čekají čtyři těžké zápasy na ledě soupeřů. " Je to hodně nepříjemné, čekají nás soupeři, kterým se daří. Navíc teď máme celou jednu řadu zraněnou. Uděláme maximum, každý bod je pro nás teď zlatý," říkal po zápase útočník Radek Gardoň.

„Musíme hrát dobře dozadu a čekat na brejky, taky by se nám mohly víc dařit přesilovky. Třeba nás někdo podcení  a budeme bodovat,“ přeje si také Kalla, jenž se i přes kladenskou mizérii drží v elitní pětici kanadského bodování celé soutěže. „Určitě bych to klidně vyměnil za to, aby jsme byli v tabulce výš. Protože body pro mužstvo jsou důležitější," tvrdil přesvědčivě.

Reklama

Související témata: