Hlavní obsah

Turek v této sezóně ještě od Znojma nedostal branku

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejový brankář Roman Turek si připsal v této sezóně již čtvrté čisté konto a podruhé se mu to povedlo proti Znojmu. Orli nedokázali dát Mountfieldu v této sezóně gól při obou extraligových porážkách 0:3 a sedmatřicetiletý gólman se tak dostal do ideální sestavy 23. kola podle redakce Sport.cz.

Článek

"Na Znojmo se nám letos vyloženě daří, je to samozřejmě také otázka štěstí. Hrajeme na ně pořád stejnou taktiku a jsme rádi, že nám to zatím vychází," pochvaloval si Turek. Celkem si připsal v utkání 21 úspěšných zákroků, ale v úvodním dějství nemusel čelit žádné střele soupeře.

Ideální sestava 23. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz
Turek (Budějovice - počtvrté v sestavě kola) - Cartelli (Plzeň), Pojkar (Ústí n. Labem) - Vlasák (Plzeň - 2), Gardoň (Kladno), Koukal (Pardubice).

"Pro mne osobně bylo nepříjemné, že jsem hrozně dlouho musel čekat na první zásah, v tomto směru nebylo utkání vůbec jednoduché," prohlásil sedmatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 1996 a vítěz Stanleyova poháru s Dallasem z roku 1999.

Jihočeši ale zápas rozhodli až třemi góly v závěrečné třetině. "Soupeře jsme přehrávali a měli mnohem víc gólových šancí, vyhráli jsme zaslouženě," dodal Turek.

Reklama

Související témata: