Hlavní obsah

Třinec - Č.Budějovice 3:6Hokejisté Českých Budějovic přestříleli domácí Třinec 6:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Šimánek 0 : 1
23. Tomík 1 : 1
23. Kůrka 1 : 2
32. Mertl 1 : 3
35. Mertl 1 : 4
38. Květoň 1 : 5
45. Skořepa 2 : 5
52. Seman 3 : 5
56. Hudec 3 : 6

TŘINEC

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili na třineckém ledě 6:3. Základní kámen ke své výhře postavili Jihočeši ve druhé třetině, kterou vyhráli 4:1. Dvakrát se za Čechmánkova záda trefil Tomáš Mertl. Do poslední třetiny vystřídal nepřesvědčivého Romana Čechmánka v domácí brance Martin Vojtek. Jeho spoluhráči se ještě pokusili zápas zdramatizovat, ale to se jim nakonec nepodařilo.

Článek

Utkání zahájili aktivněji třinečtí hokejisté. Jejich snaha byla odměněna první velkou šancí zápasu ve třetí minutě. Po Tomanově chybě se k puku dostal Roman Tomas a ujížděl sám na Romana Turka. Budějovický brankář ale jeho pokus nadvakrát zlikvidoval. O pět minut později hráli hosté přesilovou hru. V ní si našel Tomáš Kůrka výhodnou pozici pro střelu mezi kruhy. Puk za Čechmánkova záda dorazil Jiří Šimánek. Zbytek první třetiny měli Budějovičtí více ze hry, přesto mohli v poslední minutě inkasovat. Tomas ale Turka ani ve druhém nájezdu překonat nedokázal.

Druhá třetina začala problémy s časomírou. Třinečtí pořadatelé však dali vše brzy do pořádku. Když na kostce běžela 23. minuta, mohli hosté svůj náskok zvýšit. Petr Sailer najížděl na Čechmánka z pravé strany, domácí gólman puk vytěsnil pouze k na druhé straně najíždějícímu Viktorovi Hüblovi. Tomu se ale puk svezl po čepeli. Jeho přízemní střelu bez razance Čechmánek stačil chytit.

O další minutu později hráli hosté v oslabení. Puk se dostal na modrou čáru k Tomáši Pácalovi, který nahodil kotouč směrem k Romanovi Turkovi. Jeho nabídku využil Róbert Tomík, jehož koleno změnilo směr kotouče. Puk skončil v horním rohu Turkovy svatyně.

Domácí se z vyrovnání dlouho neradovali. Ve stejné minutě totiž Českobudějovičtí vyrovnali. Ondřej Veselý na sebe natáhl dva třinecké obránce a přenechal puk zcela volnému Kůrkovi. Proti němu sice stál připravený Čechmánek, ale hostující útočník dokázal najít místo mezi jeho betony a poslal Jihočechy do vedení.

Mertl se postaral o dvě branky hostů

To zvýšil v 32. minutě Tomáš Mertl. Roman Čechmánek nedokázal udržet tvrdou střelu Vladimíra Sičáka. Za jeho záda puk dopravil právě Mertl a zvýšil stav na 3:1 pro Budějovice. Do konce druhé části padly do Čechmánkovy sítě ještě dva góly. O první se opět postaral Mertl, který dopravil puk do brány pomocí brusle. Rozhodčí ale gól po poradě s rozhodčím u videa uznali. Dvě minuty před koncem druhé části zvýšil náskok hostů podařeným blafákem Lukáš Květoň.

Do třetí třetiny vystřídal v Třinecké brance Romana Čechmánka Martin Vojtek. Hned na začátku poslední dvacetiminutovky dokázali Oceláři v přesilovce snížit. Skořepovu střelu vyrazil Turek nešťastně před bránu. Do vlastní sítě si kotouč srazil budějovický obránce René Vydarený.

Na rozdíl dvou branek snížil domácí obránce Daniel Seman. Kotouč se dostal k Miroslavu Zálešákovi, jemuž se nepovedla střela. Puk se ale odrazil přímo na hůl najíždějícího Semana. I přes další tlak se ale domácím nepodařilo utkání zdramatizovat. Naopak ještě jednou inkasovali. Tři minuty před koncem utkání se v přesilové hře před Vojtka nacpal Michal Hudec a stanovil konečné skóre na 6:3.

Svěřenci Josefa Jandače tak navázali na domácí výhru nad Znojmem a minimálně do zítřka vystřídali na druhé příčce Liberec. Třinec zůstal s 37 body na šestém místě.

Oceláři Třinec - Mountfield České Budějovice 3:6 (0:1, 1:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Tomík (Pácal), 46. Skořepa (Pácal), 53. D. Seman (D. Květoň) - 8. Šimánek (Kůrka), 24. Kůrka (Veselý), 33. Mertl (Sičák), 36. Mertl (Hudec), 39. L. Květoň (Toman), 57. Hudec (Toman). Rozhodčí: Fraňo - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:2. Diváci: 1898.
Třinec: Čechmánek (41. Vojtek) - Sekeráš, Pácal, D. Seman, Malec, Kroupa, Výtisk, Andersons - Tomík, Zálešák, Tomas - D. Květoň, Peterek, Skořepa - Korhoň, Štefanka, Kolusz - Pánik, Steber, Opatovský. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Frolo, F. Novák, Vydarený, Bolf, od 42. min. navíc Mucha - Hřebejk, V. Hübl, Sailer - Kůrka, Šimánek, Veselý - L. Květoň, Vak, Kotrla - Hudec, Mertl, Brabenec. Trenéři: Jandač, M. Černý a Gula.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice