Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 5:0Litvínov vyhrál doma posedmé v řadě, odnesly to Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kubinčák 1 : 0
41. Kubinčák 2 : 0
46. Hranáč 3 : 0
52. Jánský 4 : 0
54. Sklenička 5 : 0

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova potvrdili i ve 24. kole O2 extraligy, že se jim na domácím ledě daří, když porazili Vítkovice 5:0. Litvínov vyhrál na domácím ledě posedmé v řadě hlavně díky střelecké smršti ve třetí třetině. Brankář Jaroslav Hübl mladší si připsal první nulu v sezóně.

Článek

Už v šesté minutě dostal domácí do vedení Kubinčák, když těsně po vypršení Prorokova trestu zužitkoval ideální Jenáčkovu přihrávku. Vítkovické naděje na bodový zisk až do konce druhé části držel gólman Prusek, který odolal i při více než minutu trvající početní výhodě domácích pěti proti třemi i ve chvílích, kdy dvakrát po sobě seděl na trestné lavici Ovčačík.

Hosté se dostali k ohrožení Hüblovy branky při třech přesilovkách v řadě, ale domácí defenziva pracovala spolehlivě. Litvínov sehrál excelentně třetí dějství. Dvoubrankový náskok mu zajistila Kubinčákova dorážka Bendovy střely. Další vyloučení Ovčačíka využil obránce Hranáč a rozjetý tým přidal ještě dva góly. Po Lukešově pasu zakončil sólo Jánský a na pětigólový rozdíl upravil Sklenička.Vítkovice dohrávaly v útlumu a bez odstoupivšího Proroka, který si po zákroku Šlégra poranil koleno.

Litvínov - Vítkovice Steel 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 6. Kubinčák (Jenáček), 42. Kubinčák (Benda), 47. Hranáč (Kubinčák), 53. Jánský (Lukeš), 55. Sklenička. Rozhodčí: Rejthar - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 7:11, navíc P. Hubáček (Vítkovice) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 4414.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, L. Poživil, Hranáč, Punčochář, Skuhrovec, Tůma, Vobořil - Lukeš, Reichel, Jánský - Kubinčák, Branda, Jenáček - Trávníček, Benda, Sklenička - Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Vítkovice: Prusek - Trnka, Ovčačík, Jurečka, Heš, Suchý, J. Mrázek - Krenželok, Šimíček, Ujčík - P. Hubáček, Burger, R. Hubáček - R. Hruška, Köhler, Prorok - Tomášek, Seman. Trenéři: Fryčer a Daneček.

Reklama

Související témata: