Hlavní obsah

Znojmo - Sparta 1:2Sparta vyhrála ve Znojmě po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Ton 0 : 1
43. Dopita 1 : 1
65. Ton 1 : 2

ZNOJMO

Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve 24. kole O2 extraligy na ledě Znojma 2:1 po samostatných nájezdech. V normální hrací době padaly branky až na konci druhé a začátku třetí třetiny, kdy na gól Petra Tona odpověděl Jiří Dopita. V nájezdech pak jako jediný uspěl Sparťan Ton.

Článek

Hosté začali lépe, ale Netíkovi ani Zelenkovi, který se řítil sám na Trvaje, se z vyložených šancí skórovat nepodařilo. Pak měli Orli možnost hrát 86 vteřin v pěti proti třem, avšak za celou dobu na Štefla pořádně nevystřelili.

Znojemští pokračovali ve střelecké mizérii i ve druhé třetině. Po nešetrném zákroku Vaice na Růžičku měli pět minut výhodu jednoho muže v poli, ale sparťanského gólmana znovu téměř neohrozili. Otevřít skóre mohli naopak z rychlých protiútoků hostující Netík i Ton. Aktivní Ton se dočkal před druhou pauzou, když šikovně tečoval Vykoukalovu dělovku od modré.

Domácí se v poslední části nadechli k mohutnému náporu a přece jen se jim podařilo dát gól. Po Eratově přihrávce od zadního mantinelu vyrovnal Dopita. Pak ovšem promarnili dalších 58 sekund v pěti proti třem. Rozhodnutí nepadlo ani v prodloužení. Při nájezdech měli pevnější nervy sparťané, jako jediný proměnil Ton.

Znojemští Orli - Sparta Praha 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 44. Dopita (Erat) - 39. Ton (Vykoukal), rozhodující nájezd Ton. Rozhodčí: Jeřábek - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 4:6, navíc Vaic (Sparta) na 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2896.
Znojmo: Trvaj - Vyrůbalík, Jareš, Mudroch, Bičánek, Kotaška, Chvátal, od 21. navíc Švrček - Erat, Dopita, Selingr - Kucharczyk, Haman, Demel - Plášek, J. Svoboda, Beroun - M. Růžička, od 21. navíc Meidl, R. Procházka. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Sparta Praha: Štefl - Černošek, Jan Hanzlík, Vykoukal, Cunik, J. Nedvěd, Tabaček, Jerofejevs, Protivný - Netík, P. Nedvěd, Melichárek - Ton, Langhammer, Štrba - Hromas, Havel, Podlešák - Zelenka, Vaic, Mrňa. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: