Hlavní obsah

Karlovy Vary - Kladno 3:1Karlovy Vary zdolaly houževnaté Kladno 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kuběna 1 : 0
28. Bahenský 2 : 0
46. Skuhravý 3 : 0
59. Patera 3 : 1

Hokejisté Karlových Varů vybojovali po dobrém výkonu další tři extraligové body, když porazili poslední Kladno 3:1. Upevnili si tak postavení mezi první čtveřicí tabulky O2 extraligy. Favorizovaní Západočeši měli duel se snaživým soupeřem pod kontrolou, v každé třetině jednou skórovali a inkasovali až v poslední minutě.

Článek

V úvodních minutách se první pětka hostů natlačila do útočného pásma, jako kdyby hrála přesilovku, ale nic ze svého tlaku nevytěžila. Za zaznamenání po té stály střelecké pokusy domácího Němce, kladenského Gardoně a v šesté minutě karlovarského Milana Procházky, všechny ovšem bez brankového efektu.

Gólová byla však při avizovaném vyloučení hráče hostů dorážka Kuběny v sedmé minutě po předchozí Němcově střele, kterou kladenský brankář Orct vyrazil pouze před sebe, a favorit vedl. Ve 14. minutě přestřelil bekhendem Orctovu branku Jiří Hanzlík a v 17. vyzkoušel Orcta v přesilovce Řezníček, ale gólmanův zákrok pravou nohou byl výtečný.

Ve 24. minutě měli hosté velkou šanci na vyrovnání, když domácí brankář Mensator vytlačil ramenem nad horní tyčku pokus Martina Procházky, těsně před polovinou základní hrací doby se však radovali podruhé domácí. Za Orctovými zády totiž skončil puk, který na branku vyslal z otočky Bahenský a Energie měla k dobru dvoubrankový náskok.

Snížit mohl téměř vzápětí při vlastním oslabení Hluchý, ale přestřelil. Ve 32. minutě však šel již potřetí v utkání na trestnou lavici kapitán domácích Skuhravý a připravil tak svým spoluhráčům několik krušných chvilek. Nebezpečnou střelu Schnabela od modré však kryl pozorný Mensator, stejně jako minutu po té další nadějnou Kuchlerovu ránu.

Na začátku třetí dvacetiminutovky se až k Orctovi dostával Kumstát, jeho pozici však zmařil hákováním Hájek. Ve 47. minutě odčinil své předešlé hříchy lišáckým způsobem Skuhravý, když ve vlastním oslabení přelstil Orcta zakončením z těžkého úhlu a zvýšil na 3:0. V 50. minutě Orct výborně vytáhl dělovku Němce, na druhé straně pálil dvakrát po sobě kladenský Bělohlav, ale Mensator byl opět bezchybný, především jeho druhý zákrok lapačkou byl znamenitý.

Kladnu aktivita ze třetí třetiny vydržela až do konce a domácí gólman Mensator nakonec přišel o další čisté konto pouhých 30 vteřin před vypršením 60. minuty. Při přesilovce se alespoň o čestný úspěch hostí postaral Patera.

Reklama

Související témata: