Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 4:3Pardubice porazily Liberec, který tak potřetí v sezóně nebodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Klimenta 0 : 1
23. Tvrdík 1 : 1
24. Tvrdík 2 : 1
27. Rolinek 3 : 1
35. Kašpařík 3 : 2
52. Starý 4 : 2
58. Kašpařík 4 : 3

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 24. extraligovém kole Liberec 4:3 a připravili tak Severočechům teprve třetí porážku v normální hrací době v sezóně. Domácí o své výhře rozhodli v druhé třetině, kdy třikrát překonali brankáře Michala Fikrta. Velkou zásluhu na zisku tří bodů Moelleru měl jeho protějšek Ján Lašák, který si připsal 66 úspěšných zákroků.

Článek

Bílí Tygři nastoupili na východě Čech opět bez zraněné brankářské jedničky Pince, kterého zastoupil Fikrt. Více práce měl ale v úvodu jeho protějšek Lašák, kterého již po dvaceti vteřinách prověřil Čermák. Nejproduktivnějšímu hráči soutěže však situaci znepříjemnil faulující Havíř. Na další šanci se v ČEZ Aréně čekalo až do osmé minuty, kdy byl blízko první brance Somík. Poskakující puk ale v liberecké brance nakonec neskončil.

V další přesilovce nepřesně střílel Klimenta, z brejku se neprosadil ani domácí Sýkora. Pardubického rychlíka však vychýlil Víškův faul. V následné početní výhodě mohl skórovat Somík, ale ani tentokrát se neprosadil. Moeller poté přežil další přesilovku hostů, ale v pokračujícím tlaku po návratu Starého na led přece dostal Liberec do vedení Klimenta, pro kterého nebyl problém doklepnout puk do odkryté branky Pardubic.

Na začátku druhé třetiny se ale domácím podařilo vývoj utkání otočit a postaral se o to Tvrdík. Ve 24. minutě nejprve pohotově dorazil Píšovu střelu a při svém dalším střídání se pohotově trefil krátce po buly. Východočeši pokračovali v náporu a do další šance se dostal Somík. Fikrt však jeho akci zastavil, při tom se však zranil a do liberecké branky tak musel Falta, jehož si Tygři zapůjčili z prvoligového Vrchlabí. Faltův extraligový comeback však trval jen 24 vteřin, při následném přerušení hry se Fikrt vrátil ze střídačky zpět na své místo.

Ani on však nezabránil dalšímu úspěchu domácích: v 28. minutě jej překonal Rolinek, jenž za jeho záda dorazil Snopkovu střelu, která se odrazila od tyčky. V následujících minutách hru svými častými verdikty rozkouskoval finský rozhodčí Levonen, a přestože byly častěji vylučované Pardubice, samy si zahrály přesilovku pět na tři. Za 98 vteřin však další branku nedaly a později toho litovaly. Kašpařík totiž ještě v druhé třetině snížil, když potrestal Nikolovův faul.

Jedinečnou šanci přiblížit se zisku tří bodů měli domácí v polovině třetího dějství, kdy Levonen udělil hostům vedle trestu za Kašpaříkův faul i dvě minuty za zdržování. Pardubice však dlouhou výhodu dvou hráčů v poli nevyužily, na jejím konci navíc mohly po Sýkorově chybě inkasovat. Lašák však Víškův nájezd zastavil betonem. Nakonec se ale Východočeši čtvrtého úspěchu dočkali, když chybu v liberecké rozehrávce potrestal Starý.

O dramatickou koncovku se postaral svými výroky opět finský sudí. Nejprve poslal domácí do tří na 48 vteřin a k druhému trestu přidal další dvě minuty pro hráčskou lavici. I hosté tak dostali šanci hrát 120 vteřin s převahou dvou hráčů. Na rozdíl od domácích toho však dokázali využít a Kašpařík 61 vteřin před koncem normální hrací doby snížil na 4:3. Vyrovnat se ale již Liberci nepodařilo ani při power-play.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice