Hlavní obsah

Třinec - Sparta 3:5Třinec nestačil na Spartu a prohrál čtvrtý zápas po sobě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Langhammer 0 : 1
17. Melichárek 0 : 2
19. Peterek 1 : 2
20. Ton 1 : 3
23. Melichárek 1 : 4
37. Tomík 2 : 4
46. Malec 3 : 4
59. Nedvěd 3 : 5

TŘINEC

Trápení třineckých hokejistů přerůstá v krizi. Oceláři potřetí za sebou doma vyšli naprázdno, Spartě v neděli podlehli 3:5 a už sedm utkání nepoznali tříbodové vítězství. Čtyřikrát přitom prohráli. Pražané měli čtyřicet minut zápas zcela v moci, domácí v závěru dvěma góly dokázali snížit na 3:4, ale pak propásli téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři a vyrovnat se jim už nepodařilo.

Článek

Ocelářů se dále drží herní mizerie. Jen díky gólmanovi Vojtkovi, který znovu v brance vystřídal Čechmánka, neměla Sparta už po první třetině vítězství v kapse. Hlavně třinecká defenzíva pokulhávala, chyb v obranném i středním pásmu domácí vyprodukovali trestuhodně moc. Vojtkovi poprvé zavařil Havel, který se po Pácalově nepřesné rozehrávce dostal k tvrdé ráně po ledě, ale třinecký gólman beton vymrštil včas.

Štefla na druhé straně nejvážněji zaměstnal v sedmé minutě dotírající Kolusz, ale za první ofenzivní smělost byli Oceláři přímo z protiakce potrestáni; Langhammer s překročením modré čáry povedeným příklepem vyprášil horní růžek Vojtkovy klece. Prostupnost domácí obrany byla alarmující; na Vojtka jeli v úplném osamění Zelenka i Ton, ale třinecký brankář obě střely zlikvidoval.

Hodnotu třineckých akcií zvedl Peterek, který 36 sekund před koncem první třetiny obelstil Štefla bekhendovou kličkou jednoruč, ale v čistém čase neměl domácí vzepětí dlouhého trvání. Hned se startem druhé části ho udusil Ton. Po Sekerášově faulu na unikajícího Melichárka mohl z trestného střílení dokázat, že jeho blafák do bekhendu je skutečně dokonalý.

Sparta vládla pohybem i agresivitou

Sparta vládla pohybem i agresivitou, její forčekink nedal domácím ani v obranném pásmu chvilku klidu. Největší problémy však pro Třinec vyvstávaly ve středu hrací plochy, kde nedokázal chytat přímočaré výpady sparťanů. Hosté měli několik výhodných ataků v přečíslení, gólový profit však přinesly jen Melichárkovi, který do branky dorazil ránu Netíka. Stoprocentní příležitost propásl zejména junior Mrňa, Vojtek jeho pokus zaklekl na brankové čáře.

Strnulé publikum si moc potěchy v úvodních čtyřiceti minutách neužilo. Zabavil jej pouze Výtisk, který v polovině utkání čistým bodyčekem skolil Langhammera. Byl to však jediný triumf Ocelářů večera. Suverenitě Pražanů učinili Třinečtí přítrž až na konci druhé části. Sekeráš nachystal v přesilovce Tomíkovi trefu do prázdné branky a Tomas málem snížil na rozdíl branky, ale Štefl jeho pokus za záda nepustil.

Spartě dal vydechnout čtyřminutovým vyloučením Malec, hosté však přesilovku sehráli špatně a zadělali si na problém. Domácí totiž v závěru převzali iniciativu a Malec prostřelil Štefla potřetí. Záhy se Třinci rýsovalo vyrovnání. To když sudí Turčan poslal Pražany na 109 sekund do tří proti pěti, ale mistr nejkrizovější okamžik zvládl a soupeře nepustil do vyložené šance ani k závěrečné power play. V poslední sekundě naopak výsledek upravil Petr Nedvěd.

Oceláři Třinec - Sparta Praha 3:5 (1:2, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Peterek (Martynek), 38. Tomík (Sekeráš), 47. Malec (D. Květoň) - 8. Langhammer (P. Ton), 18. Melichárek (Černošek), 21. P. Ton z trestného střílení, 24. Melichárek (Netík), 60. P. Nedvěd (Melichárek). Rozhodčí: Turčan - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 2800.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Pácal (28. Andersons), Seman, Malec, Kroupa, Výtisk - Tomík, Štefanka, Kolusz - D. Květoň, Peterek, Martynek - Korhoň (41. Skořepa), Zálešák, Tomas. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.
Sparta: Štefl - Černošek, Jan Hanzlík, Vykoukal, Cuník, J. Nedvěd, Tabaček, Jerofejevs - Netík, P. Nedvěd, Melichárek - P. Ton, Langhammer, Štrba - Zelenka, Vaic, Hromas - Mrňa, M. Havel, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: