Hlavní obsah

Slavia - Kladno 5:3Vedoucí Slavia zdolala doma poslední Kladno 5:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Gardoň 0 : 1
14. Hruška 1 : 1
30. Rataj 2 : 1
38. Bělohlav 2 : 2
38. Beránek 3 : 2
46. Micka 4 : 2
48. Hruška 5 : 2
55. Bělohlav 5 : 3

Hokejisté pražské Slavie potvrdili v nedělním utkání 25. kola extraligy své vedoucí postavení v tabulce výhrou nad posledním Kladnem 5:3. Tým kouče Vladimíra Růžičky porazil Kladno v Sazka Aréně již pošesté za sebou, Středočeši slavili na ledě Slavie naposledy v listopadu 2004. Tehdejší výhru 3:2 řídil při výluce v NHL i Jaromír Jágr.

Článek

Kladno se v úvodu ubránilo při Ševcově vyloučení, při kterém předvedl nebezpečný průnik Hruška. Pražané bez potíží přečkali Tomicův pobyt na trestné lavici, ale dočkali se při Dudově trestu krátce poté, co začala fungovat porouchaná časomíra. Za 21 vteřin využil přesilovku Gardoň, který po Pavlasově křížné přihrávce zakončoval do odkryté branky.

Slavia mohla vyrovnat při Paterově trestu, ale Orct Tomicovu dorážku a kryl i Červenkův pokus. Nepřekonal jej ani ve 13. minutě Vondrka, ale za dvě minuty už bylo vyrovnáno. Tomicovu střelu ještě zkušený kladenský gólman vyrazil, jenže na Hruškovu dorážku už nestačil.

Za polovinu druhého dějství nebyla v Sazka Aréně k vidění žádná akce, a to i přesto, že v jeho úvodu měla Slavia přesilovku. O to rušnější byl další průběh třetiny. Nejdříve se prokličkoval před Orcta Hruška, ale nestihl lépe zakončit. V 31. minutě už domácí vedli, když Hlavačka trefil od modré čáry kladenského gólmana do masky a Rataj pohodlně dorazil do odkryté branky. Sudí Fraňo gól uznal.

Kladenský gólman opustil branku kvůli opravě helmy a pustil na půl minuty na led náhradníka Lva. Hosté pak promarnili velkou šanci na vyrovnání, když byl vyloučen na pět minut a do konce utkání za faul zezadu Tomica a na trestnou lavici musel za zákrok na pronikajícího Procházku i Hlavačka. Jednaosmdesát sekund trvající výhodu dvou hráčů v poli však tým kouče Müllera nevyužil především proto, že kapitán Patera netrefil prázdnou branku.

Svoboda vychytal Pateru

Gólman Svoboda kryl i další nebezpečné situace, včetně Paterova pokusu z úhlu, který chytil efektně lapačkou. V 39. minutě se Kladno radovalo, když Kalla přistrčil kotouč přes brankoviště Bělohlavovi a ten snadno vyrovnal. Jenže Slavia odpověděla za 30 sekund, kdy po kombinaci z Hruškou po rychlém brejku zavěsil bekhendem do levého horního rohu Orctovi branky Beránek a gól slávistikého kapitána posvětil videorozhodčí.

Na začátku závěrečné části přečkali hosté oslabení a šanci na vyrovnání měl Horna. V 47. minutě už přiblížil další tříbodový zisk pro Slavii Micka, který se prodral z pravé strany od mantinelu a z úhlu prostřelil kladenského gólmana. Další pojistku přidal za dvě minuty Hruška a Slavia potvrdila, že je i nejlepším týmem soutěže v domácím prostředí.

V 56. minutě snížil Bělohlav, který po objetí branky využil toho, že Svoboda neměl hokejku a jen krátce předtím si stihl nasadit po souboji ztracenou lapačku. Drama ale slávistický gólman nepřipustil, když za několik vteřin uspěl proti osamocenému Procházkovi.

Slavia Praha - Geus Okna Kladno 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. D. Hruška (Tomica), 31. Rataj (Hlavačka), 39. Beránek (D. Hruška), 47. Micka (Sup), 49. D. Hruška (Vondrka) - 10. Gardoň (Pavlas), 39. Bělohlav (Kalla), 56. Bělohlav (Gulaš). Rozhodčí: Fraňo - Čížek, Prchal. Vyloučení: 7:5, navíc Tomica (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4624.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Borovanský, Červenka, Vondrka - Duda, V. Růžička ml., M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Kladno: Orct (30:22 - 30:56 Lev) - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Schnabel, Ševc, M. Štěpánek - Gulaš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: