Hlavní obsah

Pardubice - Ústí n. Labem 4:5Ústí nad Labem nečekaně vyhrálo v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Šaffer 0 : 1
7. Ondřej 1 : 1
24. Špirko 1 : 2
29. Šaffer 1 : 3
30. Posmyk 2 : 3
44. Vágner 2 : 4
51. Snopek 3 : 4
56. Rákos 4 : 4
61. Novák 4 : 5

Hokejisté Pardubic nedokázali navázat v domácím prostředí na dvě předcházející výhry a nečekaně prohráli s Ústím nad Labem 4:5 v prodloužení. O výhře nováčka ze severu Čech rozhodl ve druhé minutě prodloužení Václav Novák.

Článek

Domácí hokejisté čekali, že utkání bude snadnou záležitostí a že zopakují vítězství z ústeckého ledu. Lvi však v pardubické ČEZ Areně důrazně bránili teritorium před Přikrylem, a přestože si ústecký gólman připsal větší počet zásahů než domácí Lašák, byli to hosté, kteří dlouho určovali režii zápasu. Pardubičtí hráči jim ale roli usnadnili hrou, které chyběla bojovnost jako v utkání s Libercem a také přesná střelba.

Do utkání hosté vstoupili zcela bez respektu a hodně jim napomohla přesilovka v úvodu střetnutí. Ve 4. minutě potrestal Píšovo vyloučení Šaffer. Pak ale dostali výhodu přesilovek domácí a druhou v pořadí využili k vyrovnání, když na trestné lavici seděl expardubický Vágner. Hosté hráli hodně důrazně, za což byli často vylučování, ale hráči Moelleru nebyli tentokrát při střelbě přesní a jen rozchytali Přikryla. Ten musel v úvodní třetině zasahovat dvacetkrát, zatímco Lašák se nudil a připsal si pouhé čtyři zásahy.

Domácí celek měl sice více ze hry, ale ve druhé třetině to byli opět Ústečtí, kteří otočili skore ve svůj prospěch. Nejprve ve 25. minutě Špirko těsně před pardubickou brankou tečoval přihrávku Kloboučka, v polovině utkání ale opět Šaffer využil početní výhodu. Vzápětí fauloval ústecký Zápotočný a po šesti vteřinách přesilovky snížil Posmyk.

Pardubický tlak k ničemu nevedl

Následný pardubický tlak ale k ničemu nevedl a nedařilo se ani střelci Sýkorovi, kterému nevyšel ve 36. minutě únik při vlastním oslabení a těsně minul Přikrylovu branku. Na začátku třetí třetiny při vyloučení Novotného mohl Havíř srovnat, ale Přikryla nepřekonal a domácí toho vzápětí litovalo. Před Lašákovu branku si najel obránce Vágner a svou první branku v extralize získal svému týmu dvougólový náskok.

Severočeši se soustředili na pozorné bránění a domácí hráči se jen těžko dostávali do šancí. Přesto v 52. minutě snížili Východočeši na rozdíl jednoho gólu. Snopkova střela téměř od vlastní modré proskákala až za Přikrylova záda a ústecký gólman byl překvapen stejně jako všichni hráči a diváci. Navíc byl následně vyloučen Janků a Pardubice přesilovku využily k vyrovnání.

Oboustranná snaha rozhodnout utkání do šedesáté minuty zůstala bez odezvy a tak se muselo prodlužovat. Ve hře čtyři na čtyři rozhodl o dvou bodech pro svůj tým Novák, který si pak ještě od rozhodčího vysloužil desetiminutový osobní trest za odhození hole po vstřelení gólu.

Moeller Pardubice - Slovan Ústečtí Lvi 4:5 v prodl. (1:1, 1:2, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Ondřej (Koukal), 31. Posmyk (Koukal), 52. Snopek (Havíř), 57. Rákos (Píša) - 4. Šaffer (Martinec), 25. Špirko (Klobouček), 30. Šaffer (Martinec), 45. Vágner (Janků), 62. V. Novák (Špirko). Rozhodčí: Polák - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 6:11, navíc Klobouček a V. Novák (oba Ústí) oba 10 min. Využití: 3:3. Diváci: 8340.
Pardubice: Lašák - Snopek, Havíř, Píša, Nikolov, Posmyk, Linhart, Kolář - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Somík, Pucher, Tvrdík - Starý, Koukal, Ondřej - Zohorna, Rákos, Bláha. Trenéři: Říha a Rohlík.
Ústí nad Labem: Přikryl - Zeman, Vágner, A. Novotný, P. Hořava, Pojkar, Zápotočný, Ficenc, Gýna - Janků, Pazourek, Klimt - V. Novák, T. Martinec, Šaffer - Šagát, Špirko, Klobouček - Heřman, Přeučil, Hašek. Trenéři: V. Evan a Mach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice