Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 2:3Liberec znovu prohrál, doma nestačil na Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pabiška 1 : 0
25. Vlasák 1 : 1
33. Plodek 2 : 1
53. Vampola 2 : 2
60. Důras 2 : 3

Hokejisté Liberce prohráli ve 25. kole extraligy s Plzní 2:3 v prodloužení a znovu odešli z ledu jako poražený tým. O výhře Západočechů rozhodl již po 34 sekundách nastaveného času Michal Důras svou čtrnáctou brankou v sezóně.

Článek

Oba trenéři nasadili do zápasu brankářské dvojky. Zatímco domácí Gregor postrádá jedničku Pince díky jeho zranění, hostující Kučera se rozhodl Málka nechat odpočívat. Více práce v úvodu měl liberecký Fikrt, neboť hosté hráli hned na začátku přesilovou hru. Do největší šance se v ní ale paradoxně dostali domácí. Do samostatného nájezdu si nabruslil Šachl, ale hostující branku přestřelil.

V šesté minutě dostali domácí možnost hry pěti proti třem, kterou se jim podařilo proměnit. Jarinu v plzeňské brance překonal Pabiška, jemuž přihrál nejproduktivnější hráč extraligy Čermák. První branka Liberec uklidnila a v poklidu kontroloval vývoj hry.

Kvalitní hokej pokračoval i po přestávce. Dobré možnosti ke skórování si vytvořili domácí zejména v početní výhodě. Pozorný Jarina ale hosty několikrát podržel. V čase 25:57 se prosadili hosté. Od modré vystřelil Dresler a před brankou si na odražený puk chytře počkal Vlasák. Hosté byli při chuti, ale další branku přidali domácí. Ve 34. minutě se do přečíslení dva na jednoho dostali Plodek s Víškem a Liberec vedl 2:1. Liberec poté hosty zatlačil, ale dokonce třetiny si již další příležitost nevypracoval.

Třetí třetina začala o něco opatrněji než obě předchozí. Obě obrany působily pozorně, a oba brankáři si tak připisovali zákroky především po nahození z větších vzdáleností. Dobré příležitosti si vytvořili na začátku 45. minuty aktivní Vlasák s Adamským, ale ani oni nedokázali strážce liberecké svatyně překonat. V 54. minutě se hostům podařilo vyrovnat, sudí Šindler však jejich gól pro úmyslné kopnutí neuznal.

O necelou půl minutu později se již ale hosté dočkali regulérní branky. Vampola objel branku a zasunul puk přesně mezi Fikrtovy betony - 2:2. Liberec se poté snažil získat vedení opět na svou stranu, ale Plzeň velmi dobře bránila a nepouštěla domácí do náporu. V 58. minutě byli Severočeši přesto blízko gólu. Klimenta po rychlém brejku ale trefil pouze tyč.

Muselo se tak prodlužovat a hostů se podařilo rychle zápas rozhodnout. Po čtyřiatřiceti sekundách překonal Fikrta Důras, který si chytře počkal na odraz střely od mantinelu a pohotově dorazil puk do liberecké branky.

Bílí Tygři Liberec - Lasselsberger Plzeň 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Pabiška (L. Čermák), 34. Plodek (Víšek) - 26. Vlasák (Divíšek), 54. Vampola (Důras), 61. Důras (Dobrovolný). Rozhodčí: Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6, navíc Moravec (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5711.
Liberec: Fikrt - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Kočí, Holub, Rýgl - L. Čermák, Kašpařík, Pabiška - Klimenta, Plodek, Víšek - S. Procházka, Šachl, Blatný - Vantuch, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Plzeň: Jarina - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Adamský - Dvořák, Kracík, M. Sýkora - Důras, Vampola, Laš - Stránský, Kubalík, Ludvík. Trenéři: J. Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata: