Hlavní obsah

Pardubický trenér Říha skončil

PARDUBICE

Vedení pardubického klubu ztratilo trpělivost. Nedělní porážka Moelleru s nováčkem z Ústí nad Labem přivodila zásadní změny. U mužstva skončili trenér Miloš Říha a asistent Pavel Rohlík. Podle klubových stránek tým v úterním utkání v Plzni dočasně povedou Vladimír Martinec a generální manažer Zbyněk Kusý.

Článek

„Vedení klubu stanovilo jasný cíl. Ze tří posledních utkání, a to s Vítkovicemi, Libercem a Ústím, jsme měli získat osm bodů. Získali jsme o bod méně, po dvou vítězstvích a jedné porážce v prodloužení. Myslím, že mne čeká odvolání,“ řekl bezprostředně po nedělním střetnutí zklamaný Říha.

O půl hodiny později oficiálně informoval novináře generální manažer klubu Zbyněk Kusý: „Představenstvo klubu rozhodlo, že trenér Říha bude dočasně pověřen jinými úkoly, asistent Rohlík byl od mužstva odvolán. Byli jsme dlouho trpěliví, dál čekat nemůžeme. Nejsme spokojeni s výsledky, ale ani s předváděnými výkony,“ uvedl Kusý.

Pardubice jako trenér dočasně povede Vladimír Martinec, jeho asistentem bude manažer Kusý. „Zhruba během týdne budeme chtít tuhle situaci vyřešit. Existuje několik variant, jméno nového kouče vám pochopitelně neřeknu,“ řekl Kusý. Ten současně zdůraznil, že určité změny mohou nastat i v hráčském kádru.

Říha je prvním trenérem, který byl v aktuálním ročníku extraligy odvolán. Pardubicím se nedařilo od startu soutěže, jejich domácí stadión procházel rekonstrukci a Východočeši museli až do poloviny října nastupovat na hřištích soupeře.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec