Hlavní obsah

Orcta knokautoval puk, přesto gól platil

PRAHA

Když Kladno naposledy na Slavii vyhrálo, psal se listopad 2004 a přes patnáct tisíc diváků tleskalo hlavně kouskům Jaromíra Jágra. Včera fanoušků v Sazka Areně nebyla ani třetina a o největší vzrušení se postaral moment z poloviny zápasu.

Článek

Slávistický bek Hlavačka za stavu 1:1 pálí od modré a vysoko letící puk trefuje Orcta někam do oblasti ramene a hlavy. Kam? „Podle mě do hrudníku,“ viděl slávistický forvard Igor Rataj, jenž lehoučce zasunul puk do sítě a poslal domácí poprvé do vedení.

„Ne, ten obránce mě trefil golfákem do hlavy, ustřelilo mi to sponu u masky,“ nazlobeně popisoval gólman Zdeněk Orct situaci, po níž odjel na střídačku si nechat opravit masku a do branky musel na jedno přerušení náhradní brankář Lev.

Hosté obklíčili rozhodčího Fraňa a přesvědčovali ho, že podle pravidel měl hru přerušit. Neúspěšně. „Čároví i hlavní tvrdili něco jiného,“ slyšel Orct od kapitána Patery. „Zápas ta situace dost ovlivnila,“ tvrdil sedmatřicetiletý gólman.

To situace z úvodu zápasu, kdy informace o čase měli při poruše časomíry hráči pouze při přerušeních od hlasatele, ho z klidu nevyvedla. „Mně to tak stačilo. Čas stejně moc nesleduju, já bych tam tu tabuli ani nepotřeboval,“ mávl rukou.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín