Hlavní obsah

Slávista Hruška vstřelil v extralize stý gól svého týmu

PRAHA

Houževnatí hokejisté z Kladna drželi s domácí Slávií dlouho krok. Dva góly, k nimž přidal útočník David Hruška i jednu asistenci, však definitivně zhatili kladenské naděje na překvapení. Druhá Hruškova branka byla zároveň stou trefou Slávie v této sezóně. Domácí forvard se tak dostal již potřetí do ideální sestavy 25. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz.

Článek

"Musíme umět i bránit a hrát trpělivě. Na každý mančaft přijde taková trochu deka. Nás teďka vychytávali gólmani. Když se v zápase tolik nedaří, je pak výhra ještě cennější," řekl David Hruška na internetových stránkách pražské Slávie po utkání s Kladnem.

Sestava 25. kola extraligy podle redakce Sport.cz
Jarina (Plzeň) - Němec (K. Vary), Hlavačka (Slavia - podruhé v sestavě kola) - Melichárek (Sparta), Hruška (Slavia - 3), Šaffer (Ústí n. Labem).

O tom, že jeho branka na 5:2 byla zároveň stým vstřeleným gólem Slávie v této sezóně, Hruška nevěděl. "Ne, tak to fakt nevím. To asi budu muset dát něco do kasy," komentoval svůj úspěch s úsměvem a byl si vědom toho, že klíčový okamžik nastal po brance Josefa Beránka ve 39. minutě téměř ihned poté, co hosté srovnali stav Bělohlavem. "Byl to důležitý gól. Třetí třetinu jsme si už pohlídali a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli," dodal Hruška.

Hokejisté Slávie zakončí v úterý šestizápasovou sérii na svém ledě. "Zatím vyhráváme, takže si myslím, že diváci chodí rádi na náš hokej. Kéž by to takhle fungovalo pořád dál. Ti věrní fanoušci přijdou, i kdybychom hráli doma měsíc v kuse," zakončil rozhovor třicetiletý útočník, který si prozatím do statistik zapsal 12 gólů a sedm asistencí a je na druhém místě za Romanem Červenkou (13+7).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice