Hlavní obsah

Manažer Pardubic: Nesmíme už předvádět upracovaný hokej

Martin Kézr, Vladimír VaněkSport.czPrávo

Vedení loňského finalisty hokejové O2 extraligy Moeller Pardubice se rozhodlo po prohře s Ústím ve 25. kole odvolat Miloše Říhu z trenérského postu. Jeho místo dočasně zaujal Vladimír Martinec, asistentem bude generální manažer Východočechů Zbyněk Kusý. "Nezbývalo nám nic jiného než provést trenérskou změnu," tvrdí v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik (vlevo) a generální manažer národního celku Zbyněk Kusý na tiskové konferenci v Praze.

Článek

Je Vladimír Martinec skutečně jen dočasným trenérem Pardubic?

Dohodli jsme se v neděli večer, že půjde o dočasnou záležitost. Spolu s ním budu v úterý stát v Plzni na střídačce já a během tohoto týdne bychom chtěli mít v otázce nového trenéra jasno. V tuto chvíli existují dvě až tři varianty, jak získat nového kouče, které mají různou časovou náročnost. Žádná jména zatím neřeknu. Vše má svůj vývoj, prosím média o trpělivost.

Dojde i na změny v hráčském kádru?

Nejsou vyloučeny. Rád bych ale zdůraznil, že nemůžeme rozprodat deset hráčů a hrát s patnácti juniory. Potřebujeme přijít na to, proč se zkušeným nedaří. Je nutné zlepšit obrannou činnost celého týmu a hru v oslabení. Analýzy přijdou na řadu později, teď musíme co nejrychleji tým resuscitovat a dostat ho do vyšších pater extraligové tabulky.

Pardubice jsou v krizi od začátku sezóny, naposledy třikrát po sobě bodovaly. Proč byl tedy trenér Říha odvolán až nyní?

Když budu striktně přesný, pak trenér Miloš Říha nebyl odvolán, ale bude nyní v rámci klubu pověřen jinými úkoly. Odvolán byl jeho asistent Pavel Rohlík. Důvod trenérské změny je ale zřejmý, neuspokojivé výsledky a výkony mužstva.

Prokázali jste ale dost velkou trpělivost...

Taky si myslím. Zkoušeli jsme různé věci, čekali jsme celých pětadvacet kol a rozhodně jsme nikoho nehodili přes palubu. Blížíme se do poloviny základní části a byl tu jasný úkol, který trenéři i mužstvo znali dopředu: ze tří domácích utkání vybojovat osm bodů, což se nepovedlo splnit. Už nám nezbylo vlastně nic jiného než provést trenérskou změnu.

Trenér Říha ale tvrdil, že rezignaci sám nabízel, ovšem vedení klubu ji odmítlo.

To musím taky trochu upřesnit. Pan Říha nenabízel rezignaci, ale ukončení kontraktu se vzájemným vyrovnáním. S touto variantou jsme nesouhlasili.

Co se nyní s týmem podle vás stane?

Potřebujeme jiné výsledky a také jiné herní výkony. Už nepředvádět upracovaný hokej plný chyb a osobních selhání, která vychází z psychické nepohody, která delší čas v mužstvu je. Pro nás je nejdůležitější najít v nejbližší době z toho cestu ven a musím doufat, že se to povede. Umím počítat a víme, o co hrajeme, přesto pevně věřím, že se nám podaří výkony stabilizovat a vybojovat účast v play-off.

Reklama

Související témata: