Hlavní obsah

Důras je kanonýrem hokejové Plzně

PLZEŇ

V Plzni je objevem sezóny. S patnácti góly patří Michal Důras i mezi nejlepší střelce hokejové extraligy a v Liberci svou trefou po půl minutě nastavení rozhodl o výhře Západočechů. „Na začátku sezóny jsem takovou úspěšnost nečekal, ale upřednostňuji týmové výsledky. Přesto by bylo škoda, kdybych se nějak střelecky zasekl, když cítím formu," tvrdí Důras.

Článek

Svou dosavadní bilanci nepřeceňuje. "V kabině panuje pohoda, hrajeme jednoduchý hokej a věříme si proti každému soupeři,“ směje se Důras. Vytvořil údernou dvojici s Petrem Vampolou. „Na ledě si vyhovíme. Petr připravuje šance a já jsem tam od toho, abych akce zakončoval,“ dodal.

Žádné střelecké mety si nedává. „Uvidíme, kde se ta moje statistika zastaví,“ prohodil. Důrasův spoluhráč z útoku byl autorem gólu na 2:2. „Vítězství v Liberci mě těší o to víc, že jsem za Bílé Tygry hrál a kluky znám. Snažili jsme se hrát disciplinovaně a ke konci jsme více riskovali, což se vyplatilo,“ řekl Vampola.

Po měsíci se do plzeňské branky postavil Kamil Jarina a 38 zásahy přispěl k vítězství. „Důležité bylo, že jsme přestáli první třetinu, kdy nás Liberec zatlačil. A pak už jsme byli domácím rovnocenným soupeřem,“ líčil gólman, jenž zastoupil odpočívajícího Málka.

Reklama

Související témata: