Hlavní obsah

Hokejisté Slávie potvrdili vedení v lize, Pardubice prohrály v Plzni

Tři předehrávky hokejové O2 extraligy byly na programu úterního podvečera. Slávia Praha vyhrála před svými příznivci nad hokejisty Vítkovic 4:2. O své výhře rozhodla především první třetina, kterou domácí vyhráli o dvě branky. Hokejisté Plzně otočili domácí utkání proti Pardubicím a v prodloužení vytěžili dva body. Sparta Praha nestačila doma překvapivě na Zlín, kterému podlehla 2:4.

Článek

Slávisté se dostali do rychlého vedení gólem Červenky v 5. minutě. O sedm minut později zvýšil na 2:0 pro domácí v přesilové hře 4 na 3 David Hruška. Vítkovice mohly v zápětí odpovědět, ale střela Jurečky a následná teč Burgera zazvonila pouze na tyčku.

Kontaktní branky se dočkali vítkovičtí hokejisté minutu po záčátku druhého dějství, když dorážel za bezmocného Furcha Šimíček. Definitivní tříbodové pojistky znamenaly branky domácího Dudy s Vondrkou.

Poslední slovo měli sice hosté ve 49. minutě využitou přesilovkou, na jejíž úspěšném zakončení měl poslední slovo Jiří Heš, ale Slávie si vedení vzít nenechala.

V bojovném klání úspěšnější Plzeň

Bojovné utkání spíše než líbivý hokej viděli fanoušci v Plzni, kam přijeli protrhnout černou sérii hokejisté Pardubic již s novým trenérským duem Martinec-Kusý. Hosté se ujali proti Plzni vedení gólem Rolinka v 7. minutě, ale přišli o něj začátkem prostřední části brankou Adamského.

Před koncem druhé třetiny se dostaly Pardubice do vedení, ale to vymazali Západočeši v 58. minutě. O dvou bodech pro Plzeň rozhodl tři minuty po prodloužení Václav Benák.

Druhý hokejový celek z hlavního města tak úspěšný jako Slávia nebyl. Sparta podlehla doma překvapivě Zlínu 2:4. Zlomová tříminutovka pro domácí nastala od 31. do 34. minuty, kdy Zlínští nasázeli Spartě tři branky. Konečnou podobu dal skóre hostující Andrašovský, který si připsal svou druhou trefu v zápase.

Předehrávka 26. kola O2 extraligy:
Slavia Praha - Vítkovice 4:2ON-LINE
Předehrávka 35. kola O2 extraligy:
Plzeň - Pardubice 3:2 po prodl.ON-LINE
Předehrávka 40. kola O2 extraligy:
Sparta Praha - Zlín 2:4ON-LINE

Reklama