Hlavní obsah

Trenérské provizorium Pardubice nespasilo

Michal OsobaPrávo

Dočasná dvojice pardubických koučů Vladimír Martinec–Zbyněk Kusý svůj možná jediný zápas sezóny na lavičce Moelleru vítězně nezvládla. Pošramocená sebedůvěra jejich svěřenců se v úterý nezvedla, v Plzni ztratili nadějně rozehraný zápas. Po porážce 2:3 v prodloužení se Pardubice potácejí na jedenáctém místě extraligové tabulky.

Článek

Zkušený Martinec po nedělním odvolání kouče Říhy mužstvo vedl na tréninku poprvé v pondělí a hned včera s ním vyrazil na led rozjeté Plzně. Do žádných velkých změn se sportovní ředitel, akcionář klubu, člen představenstva a nyní i trenér v jedné osobě nepouštěl, Pardubice nastoupily ve zcela totožné sestavě jako v neděli proti Ústí.

Slovo si bral většinou Martinec, generální manažer Kusý postával v pozadí. „Před zápasem jsme si rozhodili úlohy. Jak? To je tajemství,“ ušklíbl se. „Ale Vláďa je zkušený trenér, známe se i z reprezentace, on zvládne na střídačce všechny situace,“ byl si jistý Kusý. Na střídačce měl připravenou bedýnku se svým jménem.

Kusý chtěl připravit stoličku

„Špičkovali jsme se s plzeňským prezidentem Králem, psal jsem mu, ať mi nezapomene připravit stoličku, abych přes hráče viděl. Ale já stejně potřeboval spíš po střídačce chodit,“ usmíval se vzrůstem nevelký Kusý. Jinak ale moc důvodů k úsměvu neměl. „Bod se počítá, nebyl to špatný výkon, ale chybí nám psychická pohoda. Soupeř předvedl větší důraz,“ viděl.

Přes den pracoval na tom, aby s Kladnem už na střídačce Pardubic stála jiná dvojice. „Máme dvě až tři varianty, ve čtvrtek s nimi seznámíme akcionáře a věřím, že v pátek už budeme mít nové kouče,“ říkal.

Hráči sázky na kouče neuzavírají

Hráči tak během tří kol poznají tři trenérské dvojice. „Máme uzavřeny profesionální smlouvy, musíme to respektovat. Možná že jména trenérů sledujeme, ale že bychom uzavírali sázky, kdo nás povede, to určitě ne,“ říkal pardubický kapitán Miroslav Hlinka.

Reklama

Související témata: