Hlavní obsah

Zlín - Liberec 2:1Zlín zásluhou dvou slepených gólů porazil Liberec 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Mokrejš 1 : 0
19. Čech 2 : 0
49. Blatný 2 : 1

ZLÍN

Hokejisté Zlína dokázali ve čtvrteční předehrávce 26. kola O2 extraligy porazit Liberec těsně 2:1. Domácí o svém vítězství rozhodli v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy skórovali dvakrát během 15 vteřin. Bílí Tygři už v třetí třetině pouze zkorigovali výsledek a promarnili tak šanci posunout se na druhé místo tabulky.

Článek

Liberec začal od úvodních vteřin náporem a dlouho nepouštěl domácí z obranného pásma. Po chybě zlínské obrany mohl již v třetí minutě otevřít skóre Vantuch, radost mu však zkazil gólman Murín. Zlín se z tlaku vymanil až zásluhou Hunkesova faulu na začátku šesté minuty, ale největší příležitost během přesilovky měli znovu hosté, když ujel Víšek, narazil však znovu na překážku v podobě Murína.

Na konci deváté minuty byl domácí brankář už dokonce překonán, od pohromy ho však po Žabkově nahození, které tečoval Blatný, zachránila jeho levá tyčka. Poté poprvé výrazněji zahrozili Leškovou povedenou tečí i domácí, ale také Fikrt v liberecké brance byl pozorný.

Mladý gólman Tygrů si dokázal poradit i s další nebezpečnou tečí Záhorovského, ovšem v poslední minutě úvodního dějství, kdy se hosté asi již viděli v kabinách, zažil černých 15 vteřin, během nichž dvakrát lovil puk ze své sítě. Nejprve potrestal chybu obrany Severočechů povedeným blafákem s chytrým zakončením mezi Fikrtovy betony Mokrejš a vzápětí zvýšil na 2:0 po závaru v prostoru brankoviště Filip Čech.

Liberec stačil jen zkorigovat

Také do druhé dvacetiminutovky vstoupil aktivněji třetí tým extraligy a Murín se měl co ohánět při Hunkesově bombě s následnou Víškovou dorážkou, ale čisté konto udržel. Naopak na druhé straně se v 28. minutě po vhazování v obranném pásmu hostů liberecká obrana uctivě rozestoupila, k puku se pohodlně dostal Rachůnek, v obrovské šanci však trefil pouze Fikrta. Šanci na zvýšení náskoku měl poté i Mokrejš, když se dostal sám před Fikrta, svůj blafák však k třetí brance Zlína nedotáhl.

Třetí dějství nabralo na zajímavosti především po Šachlem tečované ráně Procházky od modré, kterou Murín dokázal pouze vyrazit před sebe a Blatný pohotově zasunul kotouč do odkryté branky. Chvilku nato okořenila duel potyčka, po níž putovali na trestnou lavici čtyři hráči.

Hosté se hnáni vidinou vyrovnání snažili zvýšit obrátky, největší šance však přišly v 54. minutě z holí domácích hráčů: nejprve neoklamal Fikrta blafákem Rachůnek a vzápětí po parádní Balaštíkově přihrávce rozezvonil tyčku Martin Čech. V závěru měl vyrovnání na hokejce Nedorost, s jeho dorážkou si však dokázal Murín poradit a hostům posléze nepomohla ke gólu ani hra bez brankáře s šesti hráči v poli.

RI Okna Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Mokrejš (Andrašovský), 20. F. Čech (Kubiš) - 50. Blatný (Šachl). Rozhodčí: Minář - Chytil, Bryška. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 3683.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Klouček, Zubíček, Vosátko, Lučka - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, M. Čech, Rachůnek - P. Barinka, Mokrejš, Andrašovský - Kubiš, Balán, F. Čech. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Liberec: Fikrt - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Kočí, Holub, Rýgl - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - Blatný, Šachl, S. Procházka - Vantuch, Dušek, Pabiška. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články