Hlavní obsah

Hokejový útočník Prorok si v sezóně už asi nezahraje

OSTRAVA

Pro vítkovického hokejistu Iva Proroka pravděpodobně skončila sezóna. Sedmatřicetiletý útočník se podrobil operaci přetrženého křížového vazu v koleně a podle lékařů ho čeká tříapůlměsíční rekonvalescence. Prorok si koleno pochroumal před měsícem, když při utkání proti Spartě vjel bruslí do rýhy a nekontrolovaný pohyb mu poškodil vazy.

Článek

Ambulantní léčba však nezabrala, Prorok si zranění obnovil hned při prvním utkání po návratu do extraligy. "V Litvínově jsem si zranění dorazil. Šel jsem do souboje s Jirkou Šlégrem, byl to normální kontakt u mantinelu, a noha se mi podlomila," řekl dnes Prorok pro internetový server hokej.cz.

Zkušený útočník musel podstoupit plastiku utrženého křížového vazu, ale vzhledem k dlouhodobé rekonvalescenci si v letošní sezóně zřejmě už nezahraje. "Odborníci mi řekli, že by to mělo trvat tři a půl měsíce, než budu zase moci do přípravy," uvedl Prorok, který nejprve uvažoval, že by zákrok odsunul až na konec sezóny.

"Původně jsem si říkal, že po sezóně. Ale takhle je to lepší. Riziko bylo moc velké, hrát bych s tím nemohl," dodal Prorok. V letošní sezóně odehrál za Vítkovice 22 utkání, v kterých si připsal čtyři góly a pět asistencí.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín