Hlavní obsah

Hokejista David Moravec už patří Třinci

TŘINEC

Zkušený hokejový útočník David Moravec je už hráčem extraligového Třince. Se severomoravským týmem podepsal 34letý olympijský vítěz z Nagana v pátek po poledni smlouvu do konce sezóny 2008/09. Podle klubových stránek by měl hokejista v dresu Ocelářů poprvé nastoupit v nedělním utkání extraligy proti Kladnu.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

Moravec v týdnu rozvázal smlouvu s bundesligovým Wolfsburgem a jednal o návratu  do nejvyšší české soutěže. Zájem měly i Vítkovice, kde Moravec dříve hrál, přednost však nakonec dostal Třinec.

Levý křídelní útočník s čichem na góly začal svou extraligovou kariéru ve Vítkovicích v sezóně 1994/95, a o tři roky později vyhrál kanadské bodování celé soutěže. V sezóně 1999/00 se zkusil prosadit v NHL, ale v dresu Buffala odehrál jeden jediný zápas a vrátil se do Vítkovic. Tam působil do roku 2003, poté si vyzkoušel angažmá v ruské Jaroslavli.

Sezónu 2004/05 odehrál napůl ve Vítkovicích a Plzni, během následujícího ročníku odešel ze Západu Čech do švédského Malmö. Tam začal i předchozí ročník, ale nedařilo se mu a proto raději zkusil štěstí ve finské Hämeenlinně. S tou se představil i na lednovém turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu. Před letošní sezónou se dohodl na smlouvě s německým Wolfsburgem, kde minulý týden angažmá ukončil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec