Hlavní obsah

Třinec - Znojmo 2:3Znojmo vyhrálo v Třinci 3:2, poprvé mimo svůj led naplno bodovalo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Štefanka 1 : 0
32. Dopita 1 : 1
42. Dopita 1 : 2
50. Selingr 1 : 3
59. Skořepa 2 : 3

TŘINEC

Fantastický gólman Jiří Trvaj a dva góly Jiřího Dopity ukončili čekání hokejistů Znojma na první vítězství venku v probíhající sezóně. Orli profitovali z vleklé krize Třince, vydřeli výhru 3:2 a po měsíčním střeleckém půstu a 229 minutách bez gólu na soupeřových kluzištích znovu skórovali.

Článek

Nová třinecká posila David Moravec sledovala zápas v civilu na střídačce. Jeho spoluhráči mohli zápas rozhodnout za stavu 1:0, ale spoustu příležitostí jim zmařil skvělý Trvaj a už osm utkání v řadě čekají na tříbodové vítězství.

Znojmo i přes vítězství ukázalo, že má velké rezervy v ofenzívě, ale i obraně. Hostujícím zadákům už v třetí minutě ujel Martynek, bekhendem však tváří v tvář Trvajovi minul branku. Čechmánek se v domácí brance dvacet minut nudil. Největší příležitost hostům paradoxně vypracoval domácí bek Kroupa, který si ve zmatku před třineckou brankou málem dal vlastní gól, ale z čáry stihl puk odklidit jeden z jeho spoluhráčů.

Zbytek byl v režii Ocelářů. Trvaje jako první překonal Štefanka: jeho střela neměla žádnou zvláštní razanci, ale znojemskéhmu brankáři zřejmě někdo přikryl výhled a Štefankův švih tak skončil v pravém horním rohu.

Lacino mohl ke gólovému zápisu přijít i Zálešák, jeho nahození ze středního pásma Trvajovi vypadlo z klína a jen těsně minulo tyčku. Slabší moment Trvaj vrchovatě vynahradil v závěru úvodní části, když betonem ztlumil Peterkův pokus z mezikruží.

Trvaj spasil Orly 

Bez Trvaje by v pátek Znojmo bylo nejspíše ztraceno. Domácí neměli nikterak drtivou převahu, ale šancí dost. Orlí klec byla díky neprůstřelnému gólmanovi ve druhé třetině jako začarovaná, Třinec během 53 sekund přesilovky pět na tři vyvinul velký tlak, ale Trvaj rány Skořepy ani Tomíka nepustil. Jihomoravanům stačil zlomek z domácího množství a chyba v třinecké obraně, aby Dopita po 229 minutách ukončil gólový půst na cizích kluzištích a srovnal na 1:1. O takové efektivitě se Ocelářům mohlo jen zdát, Trvaj v sólových nájezdech totiž uhranul i Skořepu a Tomase.

Nakonec utkání dostalo zcela nečekaný obrat. Znojmo se v závěru vysmeklo z třineckého područí a dvěma góly prodloužilo domácí agónii. K prvnímu vítězství venku tým táhl Dopita. Rozdílový gól mu ve 43. minutě nezištně připravil Selingr, Dopita lehce skóroval do prázdné branky.

Třinec v poslední křeči Květoněm ještě nastřelil tyčku, ale devět minut před koncem základní hrací doby umocnil jeho trápení Selingr, který si s Dopitou prohodil role a po křížném pasu svého spoluhráče kotouč procedil skrz Čechmánka do sítě potřetí. Na domácí se v závěru pískalo, přitom se Třinci málem povedla senzace. Skořepa 19 vteřin před koncem dokázal v přesilovce snížit a z poslední akce měl vyrovnání na hokejce Sekeráš, ale vynikající Trvaj Znojmu uchránil tři body.

Oceláři Třinec - Znojemští Orli 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Štefanka (Zálešák), 60. Skořepa (Tomík) - 33. Dopita (Kucharczyk), 43. Dopita (Selingr), 51. Selingr (Dopita). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 2425.
Třinec: Čechmánek - Kroupa, Andersons, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec - Korhoň, Skořepa, Tomas - Tomík, Štefanka, Zálešák - D. Květoň, Peterek, Martynek. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.
Znojmo: Trvaj - Vyrůbalík, Jareš, Mudroch, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Švrček - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Erat, Beroun, Plášek - od 41. do 42. navíc M. Růžička. Trenéři: Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: