Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 3:2Pardubice s novými trenéry přetlačily v prodloužení Kladno 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Bělohlav 0 : 1
37. P. Sýkora 1 : 1
37. Gulaš 1 : 2
56. Snopek 2 : 2
60. P. Sýkora 3 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání 25. kola O2 extraligy s Kladnem a zvítězili 3:2 v prodloužení. O druhém bodu pro Východočechy rozhodl svým druhým gólem v utkání v čase 60:53 pardubický kanonýr Petr Sýkora. Premiéra se tak novému trenérskému tandemu Jiří Šejba - Ladislav Lubina nepovedla na sto procent. Jejich svěřenci se s posledním mužstvem tabulky hodně natrápili; Kladno si taktickou hrou dlouho drželo těsné vedení a málem si z pardubického ledu odvezlo všechny tři body.

Článek

Úroveň utkání odpovídala postavení mužstev v tabulce. Domácí celek pod novým trenérským vedením sice měl větší část hry převahu, ale k ničemu to nevedlo. Na hře pardubického týmu byla vidět značná nervozita, což poznamenalo zejména plynulost útočných akcí. Středočeši se vpřed naopak příliš nehrnuli, pozorně bránili, ale když jim domácí nepřesnostmi nabídli šanci, dokázali být v útočném pásmu velmi nebezpeční.

Už ve čtyřicáté vteřině zazvonila u Orctovy branky levá tyčka po střele Tvrdíka, bylo to však ze strany Moelleru na hodně dlouho vše. Pardubičtí byli celých osm minut nastěhováni do útočné poloviny, ale hosté prakticky z první akce skórovali. V deváté minutě provětrali domácí obranu Horna s Bělohlavem, který překonal Lašáka. Ten v 16. minutě po srážce s Nedvědem opustil otřesen ledovou plochu a jeho náhradník Hylák při kladenské přesilovce vychytal Hornu. Po té měli hosté možnost hrát dvojnásobnou přesilovku, ale po čtyřech vteřinách ji zbytečným faulem zmařil Procházka.

Nepříliš kvalitní hokej pokračoval i ve druhé části utkání. Ve 25. minutě mířil Pucher těsně vedle a chvilku na to se naskytla domácím dvouminutová přesilovka pět na tři. K ničemu jim to ale nebylo, protože po minutě ji anuloval vyloučením Tvrdík, nicméně při hře čtyři na tři bušili domácí do kladenské trojice jako kdysi buchar v kladenských hutích, ale skórovat se jim nepovedlo.

Jubilejní 500. zápas v dresu Pardubic oslavil Sýkora třemi body

Vyrovnání se přece jen pardubičtí hráči dočkali. Ve 38. minutě Sýkora, hrající jubilejní 500. utkání v dresu Pardubic, svoji typickou dělovkou prostřelil Orcta. Jenže z vyrovnání se domácí těšili pouze půlminutku. Pak totiž Gulaš z poloviny hřiště nečekanou střelou zaskočil Lašáka, který se po první přestávce vrátil do branky, a posunul znovu kladenské mužstvo do těsného vedení.

Také třetí třetina měla podobný průběh. Domácí ve snaze o vyrovnaní přidali na důrazu a na kladenskou branku se snášela sprška střel, kterým však chyběla přesnost nebo mířily do obranného valu soupeře. Ale vyloženou brankovou šanci si Moeller nevytvořil. Kladenští pozorným bráněním drželi těsný náskok až do 57. minuty, kdy domácí Snopek přece jen vyrovnal a poslal utkání do prodloužení.

To zahájili hosté oslabeni o vyloučeného Štěpánka a pět vteřin po jeho návratu na led dal Sýkora vítězný gól Pardubic a postaral se o to, že noví trenéři mohli mít alespoň dvoubodovou radost.

Moeller Pardubice - Geus Okna Kladno 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 38. P. Sýkora (Snopek), 57. Snopek (P. Sýkora), 61. P. Sýkora (Pivko) - 9. Bělohlav (Horna), 38. Gulaš. Rozhodčí: Minář - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:9, navíc Schnabel (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci 8240.
Pardubice: Lašák (16. - 20. Hylák) - Snopek, Havíř, Píša, Nikolov, Posmyk, Linhart, Jan Kolář II - P. Sýkora, Rolinek, Pivko - Tvrdík, Pucher, Somík - Ondřej, M. Hlinka, Koukal - Bláha, Zohorna, Starý. Trenéři: Šejba a Lubina.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Schnabel, Ševc, Štěpánek - Gulaš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Diviš, Kazatel, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: