Hlavní obsah

Litvínov - Ústí n. Labem 4:3Litvínov vrátil Ústí nad Labem těsnou porážku a vyhrál derby 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Jenáček 1 : 0
13. Špirko 1 : 1
22. Pojkar 1 : 2
25. Punčochář 2 : 2
26. Poživil 3 : 2
52. Reichel 4 : 2
58. Novák 4 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 26. kole O2 extraligy Ústecké Lvy 4:3 a vrátili jim tak těsnou prohru 1:2 v prodloužení z poloviny října. Druhé vzájemné extraligové derby mezi severočeskými týmy mělo očekávaný náboj a dramatický průběh, ze zisku všech tří bodů se nakonec radovali Litvínovští, když veledůležitou čtvrtou branku vstřelil jejich kapitán Reichel.

Článek

Od začátku duelu se na ledě odehrával neúprosný boj, ale na obou stranách byly k vidění pěkné akce. Jednu z nich zakončili hostující Lvi brankou, když se při přesilovce prosadil Špirko. Zanedlouho však přišla odpověď domácích, když Jenáček byl tím, kdo se po závaru u branky nejlépe zorientoval a propálil Přibyla.

V závěru prvního dějství se také poprvé výrazněji zajiskřilo. Obránce Šlégr si vyšlápl na najíždějícího Zemana, který zůstal po střetu ležet otřesen na ledě. Po přerušení hry sudí Hribik vykázal litvínovského beka předčasně pod sprchy. Desetiminutový osobní trest za protesty vyfasoval také kapitán Reichel.

Druhá třetina začala znovu lépe pro Ústí nad Labem. To totiž hrálo dvojnásobnou přesilovku a Pojkar byl tím, kdo trestal. Hosté tak šli podruhé v zápase do vedení, ovšem tři minuty na to bylo opět při přesilovce srovnáno. Po několika střeleckých pokusech Litvínovských se trefil Punčochář. V závěru třetiny otočil výsledek ve prospěch svého týmu obránce Poživil, který tvrdou dělovkou od modré nedal Přibylovi v ústecké brance šanci.

Kapitán Reichel zajistil Litvínovu vítězství 

V posledním dějství se lámal pověstný chléb. Ústí chtělo srovnat, Litvínov chtěl přidat další gól. Několik šancí na obou stranách zůstalo nevyužitých. Až v 53. minutě, při přesilovce domácích, se prakticky rozhodlo o výsledku. Lukeš našel křížnou přihrávkou zcela volného Reichela a ten střelou z první překonal soupeřova gólmana.

Pět minut před koncem na ledě opět vzplály emoce: Pojkar fauloval Reichela, kterého jel okamžitě pomstít Jánský, na něhož vyrukoval Zápotočný. Nakonec oba kohouti skončili na trestné lavici, když Jánský obdržel dvě minuty a Zápotočný navíc ještě desetiminutový osobní trest.

V samotném závěru se hrálo ve čtyřech na obou stranách a ústecký kouč Evan sáhl ke hře bez brankáře. Tah mu náramně vyšel, neboť v době, kdy vyloučený litvínovský Trávníček vskočil na led a hosté vlastně hráli v oslabení, snížil na 4:3 Novák. Více už však hosté nestihli, tudíž toto skóre bylo také konečné.

Litvínov - Slovan Ústečtí Lvi 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Jenáček (Černý), 26. Punčochář (Jenáček), 27. Poživil (Rindoš), 53. Reichel (Lukeš) - 14. Špirko (Janků), 23. Pojkar (A. Novotný), 59. V. Novák (P. Hořava). Rozhodčí: Hribik - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 6:11, navíc Šlégr na 5 min. a do konce utkání, Reichel - Zápotočný, P. Hořava všichni 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 6056.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Poživil, Hranáč, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec, Tůma - Lukeš, Reichel, Jánský - Jenáček, J. Černý, Kubinčák - Trávníček, Benda, Sklenička - Bednařík, Rindoš, Machulda. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Ústí nad Labem: Přikryl - Zeman, Vágner, A. Novotný, P. Hořava, Pojkar, Zápotočný, Ficenc, Gýna - Janků, Pazourek, Klimt - V. Novák, T. Martinec, Šaffer - Šagát, Špirko, Klobouček - Přeučil, Nedorost, Hašek. Trenéři: V. Evan a Mach.

Reklama

Související témata: