Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 6:0Oceláři měli doma nabito, Štěpánek slaví první čisté konto

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kovařčík 1 : 0
11. Wolski 2 : 0
15. Hrňa 3 : 0
37. Marcinko 4 : 0
50. Chmielewski 5 : 0
60. Adamský 6 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince zvítězili v pátečním utkání 45. kola extraligy nad Hradcem Králové jasně 6:0. Oceláři rozhodli o svém triumfu v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Jejich brankář Štěpánek si připsal první nulu v sezoně.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Martin Gernát, Martin Růžička, Tomáš Marcinko, Tomáš Kundrátek a Matěj Stránský z Třince se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hradec nastoupil bez brankářské jedničky Mazance i beka Zámorského, ale povzbuzen minulou výhrou na ledě Sparty a měl první velkou šanci. Perret si bekhendovým blafákem roztáhl Štěpánka, ale minul branku. Domácí poté udeřili z nenápadné akce: k Ondřeji Kovařčíkovi se odrazil puk a bekhendem ho plácl pod břevno. Hradec následně ustál se štěstím přesilovku soupeře, když Wolski a Růžička trefili tyč.

Wolski přesto brzy zvýšil. U mantinelu vyhrál souboj s Cibulskisem, vybruslil do do středu hřiště a prosadil se střelou do horní části branky. Hradci patřila další střídání, vytvořil si několik šancí, ale jejich aktivitu uťal třetím gólem Hrňa parádní střelou do víka. Gólman Lukeš jen rozhodil rukama, opět neměl nárok.

Třinec přišel v minulém kole o vedení 2:0, hrozně sehrál právě druhou třetinu. Tentokrát dlouho pozorně bránil, ale ve 32. minutě zapomněl na Koukala. Zkušený útočník vsadil na bekhendovou kličku se zakončením mezi betony, ale Štěpánek je sklapl včas. K úžasu všech neskončila gólem ani šance Orsavy, před kterým zívala prázdná branka, ale trefil tyč.

Závěr druhé třetiny patřil domácím a Marcinko po výborném pasu Růžičky zvýšil. Oceláři ještě promarnili 49 sekund přesilovky pět na tři. V závěrečné části neproměnil domácí kapitán Adamský únik. Brzy na to ale využil přesilovou hru Chmielewski, jehož přihrávku si srazil do vlastní branky Šidlík.

Utkání se poté dohrávalo hlavně v útočném pásmu Třince i díky dalším dvěma početním výhodám. Štěpánek tak bez problémů uhájil čisté konto, navíc Adamský z dalšího brejku ještě podtrhl druhou nejvyšší domácí výhru Ocelářů v sezoně.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. O. Kovařčík (M. Stránský, Kundrátek), 11. Wolski (Gernát), 15. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 37. Marcinko (M. Růžička, M. Stránský), 50. Chmielewski (Kundrátek), 60. Adamský (Galvinš). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 2:7, navíc Perret (Hr. Králové) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4367.
Třinec: Štěpánek - Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček - M. Růžička, P. Vrána, Wolski - Chmielewski, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Hrňa. Trenér: Varaďa.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Smoleňák, Cingel, Žejdl - Orsava, Lev, Chalupa - Jergl, Klíma, Perret - Kubík, Koukal, R. Pavlík. Trenéři: V. Růžička st. a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec