Hlavní obsah

Liberec - Ústí n. Labem 3:0Liberec porazil díky gólům v přesilovce potřetí ústecké hokejisty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Šachl 1 : 0
35. Klimenta 2 : 0
35. Čermák 3 : 0

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve 27. extraligovém kole Ústí nad Labem 3:0 a ukončili čtyřzápasové čekání na plný bodový zisk. Domácí o své třetí letošní výhře nad nováčkem soutěže rozhodli ve druhé třetině, kdy se třikrát prosadili v přesilových hrách. Brankář Michal Fikrt udržel v utkání, které začalo netradičně již v 15:00, poprvé v kariéře v extralize čisté konto.

Článek

V sestavě domácích se poprvé v této sezoně objevil útočník Pletka, ani on však v úvodu v posledních zápasech střelecky se trápícím Tygrům ofenzivně nepomohl. Liberec si sice vytvářel řadu šancí, ústecký brankář Přikryl byl ale pozorný. Ve 4. minutě mu pomohlo i štěstí, když jej Čermák přelstil blafákem, puk však za jeho záda nestihl zasunout.

Vzhledem k tomu, že se v Tipsport Areně hned od úvodní buly i jiskřilo v osobních soubojích, hrálo se často v nevyrovnaném počtu hráčů na ledě. Při liberecké přesilovce mohl otevřít skóre Plodek, vzápětí však z rychlého protiútoku zahrozil Pazourek. Ve 13. minutě Přikryl ustál i řadu dorážek první formace domácích a diváci se tak v první třetině branky nedočkali.

Od druhé části se Pletka posunul do první formace místo Nedorosta, který ze zápasu odstoupil a i tato změna nakonec domácím pomohla k ukončení střeleckého trápení. Za změnou stavu skóre však spíše byla nedisciplinovanost hostí. Ve 22. minutě Čermák ještě svou šanci nevyužil, ale ve 30. minutě se již Tygři poprvé radovali. Při vyloučení Mrázka si od mantinelu do střelecké pozice najel Blatný a Šachl jeho pokus tečoval za záda bezmocného Přikryla.

Poté mohl sice vyrovnat Špirko, ale Fikrt jeho šanci zlikvidoval a jeho spoluhráči o pár minut později zápas zlomili ve svůj prospěch. Na trestné lavici se sešli Šaffer s Kloboučkem a vteřinu před návratem prvního z nich na led přidal druhý gól domácích Klimenta. O 39 vteřin později našel v pokračující klasické početní výhodě Pletka Čermáka, který překonal Přikryla potřetí.

Závěrečná třetina se tak dohrávala pouze z povinnosti. Hosté se sice snažili upravit stav zápasu, ale blíže k další brance měli domácí. Skóre se ale už nezměnilo, i když Šachl, který slaví dnes 30. narozeniny, trefil v 60. minutě tyč.

Bílí Tygři Liberec - Slovan Ústečtí Lvi 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Šachl (Blatný), 36. Klimenta (Krstev), 36. L. Čermák (Pletka). Rozhodčí: Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:13, navíc Janků, Hašek (oba Ústí nad Labem) oba 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 5386.
Liberec: Fikrt - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Kočí, Holub - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost (26. Vantuch) - Klimenta, Plodek, Víšek - S. Procházka, Šachl, Bartovič - Blatný, Dušek, Pletka. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Ústí nad Labem: Přikryl - Gýna, Vágner, Novotný, Hořava, Pojkar, Zápotočný, Ficenc, J. Evan - Janků, Pazourek, Klimt - V. Novák, Martinec, Šaffer - Šagát, Špirko, Klobouček - F. Mrázek, A. Nedorost, Hašek. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata: