Hlavní obsah

Budějovice porazily Slavii a snížily její náskok, pět brankářů s nulou

PRAHA

Pouze jediný bod už momentálně dělí hokejisty Českých Budějovic od vedoucího celku extraligy ze Slavie Praha. Mountfield porazil v 27. kole soutěže na domácím ledě Pražany 3:0. Poslední Kladno vyhrálo na ledě Třince, kterému nepomohl ani nový trenér a útočník David Moravec. Nedělnímu kolu kralovali brankáři, v sedmi zápasech jich hned pět dokázalo vychytat čisté konto.

Článek

V zápase prvního týmu tabulky s druhým padaly branky až od druhé třetiny, skóre otevřel v 28. minutě budějovický Sailer. Za dalších šest minut překonal mladíčka Furcha v brance Slavie Květoň, který puk za jeho záda propasíroval bleskovým vyjetím zpoza branky. Ještě před koncem druhé části pak na konečných 3:0 upravil Kůrka.

Pět brankářů s čistým kontem, Fikrt poprvé

Ústí prohrálo v Liberci, kde se netradičně začalo už v 15 hodin. Domácí ukončili čtyřzápasové čekání na plný bodový zisk a o své třetí letošní výhře nad nováčkem soutěže rozhodli ve druhé třetině, kdy se třikrát prosadili v přesilových hrách. Brankář Michal Fikrt udržel poprvé v kariéře v extralize čisté konto.

Nulu si připsal také kladenský Zdeněk Orct v Třinci. Domácímu týmu nepomohl ani nový trenér Břetislav Kopřiva a posila v útoku David Moravec. Tři body zajistil poslednímu celku tabulky dvěma góly Martin Procházka, na konečných 3:0 v závěru upravil střelou do prázdné brány Bělohlav.

S novým vedením se naopak začalo dařit Pardubicím, pod trenéry Šejbou a Lubinou si proti Karlovým Varům připsaly druhé vítězství v řadě. V jedenácté minutě otevřel skóre Tvrdík, druhou branku přidal v 27. minutě Peter Pucher. Čtvrté Karlovy Vary nedokázaly domácího brankáře Jána Lašáka překonat ani jednou.

Plzeň srazila v Ostravě častá vyloučení

Tři góly z přesilovek nasměrovaly Vítkovice k jednoznačnému vítězství 6:0 nad Plzní. Hosté si nejtěžší debakl v sezóně z části sami zavinili žalostným zakončením a častým vylučováním. Vedle tří branek dostali jeden gól i při signalizovaném trestu. Gólman Martin Prusek si před zraky reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika připsal první nulu v sezóně, dvakrát se při početní výhodě trefil útočník Viktor Ujčík.

Litvínov vyhrál v 27. kole na domácím ledě už podeváté v řadě. Klíčovou postavou domácích se stal v zápase proti Znojmu útočník Vojtěch Kubinčák, jenž dal dva góly a na další nahrál. Kapitán Litvínova Robert Reichel zaznamenal jubilejní 200. branku v extralize.

Sparta vedla ve Zlíně v polovině zápasu už o dvě branky, jenže domácí dokázali zmobilizovat síly a vyrovnat. Ještě před koncem druhé třetiny snížil Balaštík, ve 43. minutě pak Barinka se štěstím srovnal na 2:2. Tento stav vydržel až do 48. minuty, kdy dostal Vaic přihrávku do jízdy a nedal z nájezdu Bieglovi šanci. V závěru ještě rozhodčí neuznal branku hostujícího Langhammera.

Hokejová O2 extraliga - 27. kolo:
Liberec - Ústí nad Labem 3:0ON-LINE
Branky: 30. Šachl, 36. Klimenta, 36. L. Čermák.
Třinec - Kladno 0:3ON-LINE
Branky: 9. a 28. Martin Procházka, 60. Bělohlav.
Pardubice - Karlovy Vary 2:0ON-LINE
Branky: 11. Tvrdík, 27. Pucher.
České Budějovice - Slavia Praha 3:0ON-LINE
Branky: 28. Sailer, 34. L. Květoň, 39. Kůrka.
Zlín - Sparta Praha 2:3ON-LINE
Branky: 39. Balaštík, 43. Barinka - 19. J. Nedvěd, 32. Sivek, 48. Vaic.
Vítkovice - Plzeň 6:0ON-LINE
Branky: 23. a 52. Ujčík, 5. Jurečka, 11. Gulaši, 47. Klimek, 56. R. Hruška.
Litvínov - Znojmo 4:1ON-LINE
Branky: 19. a 60. Kubinčák, 28. Reichel, 39. Jenáček - 35. Kucharczyk.

Reklama