Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 6:0Plzeň ve Vítkovicích zaplatila za fauly i mizernou koncovku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Jurečka 1 : 0
10. Gulaši 2 : 0
22. Ujčík 3 : 0
46. Klimek 4 : 0
51. Ujčík 5 : 0
55. Hruška 6 : 0

OSTRAVA

Tři góly z přesilovek nasměrovaly hokejisty Vítkovic k jednoznačnému vítězství 6:0 nad Plzní v utkání 27. kola extraligy. Hosté si však nejtěžší debakl v sezóně z části sami zavinili žalostným zakončením i častým vylučováním. Vedle tří branek dostali jeden gól i při signalizovaném trestu. Vítkovický gólman Martin Prusek si před zraky reprezentačních trenérů Aloise Hadamczika s Františkem Musilem připsal první nulu v sezóně, dvakrát se při početní výhodě trefil útočník Viktor Ujčík.

Článek

Šancí měly oba týmy dost, ale využívaly je pouze Vítkovice. První gól rozhodl, kam se bude celý zápas ubírat. Domácím se jej podařilo dát už po pěti minutách, když na Jurečkovu ránu od modré čáry i vinou teče jednoho z bránících hráčů gólman Jarina nedosáhl. Gól padl při signalizovaném vyloučení, hra v přesile Vítkovicím svědčila i pak.

Hosté snad mohli s nepříznivým vývojem ještě něco udělat, kdyby Šindel proměnil sólo na Pruska, ale domácí gólman betonem jeho střelu v 9. minutě vyrazil. Domácí totiž rychle poté znovu udeřili; Gulaši tentokrát čistým průstřelem od modré čáry za šest sekund využil přesilovku. Plzeň svou útočnou aktivitu utopila ve střelecké nemohoucnosti. Západočeši kazili i ty nejvyloženější šance, Dvořák nezvládl vyloženou situaci a sám před Pruskem znovu nechal vyniknout gólmana.

Ke katastrofální koncovce hosté ve druhé části přidali nekázeň, šest vyloučení v prostřední fázi minimalizovalo jejich šance na zvrat. Tím spíše, když domácí tou dobou excelovali v přesilových situacích. Branku jistoty dal při hře pět na čtyři Ujčík, když před Jarinou šikovně přizvedl Hešovu střelu od modré čáry. I vítkovická efektivita pak klesla, tříbrankový náskok však strážil výtečný Prusek, který v půli utkání lapil Vampolovo sólo.

Domácí už pevně svírali otěže zápasu, jejich ofenzíva se rojila před Jarinou, ale obrovskou příležitost spálil Hubáček a jeho další rána gólmanovi přepadla přes rameno do brankoviště, odkud puk vyhodila plzeňská obrana.

Závěr se stal pro hosty nutným zlem. Na obrat už neměli, dalšími fauly naopak podporovali vítkovický tlak. Čtvrtý gól si navrch dali sami; Klimek mířil svou příhrou na najíždějícího Šimíčka, ale bránící protihráč ji mimoděk poslal do vlastní branky. Další přesilovku zužitkoval Ujčík, který švihem z mezikruží zaznamenal svůj desátý gól v sezoně. Černý večer Plzně byl dovršen v závěru. Prusek udržel čisté konto i v dvojnásobném oslabení, při hře čtyři na pět navíc hostům ujel Hruška a chladnokrevnou kličkou si vychutnal i brankáře.

Vítkovice Steel - Lasselsberger Plzeň 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Jurečka (Burger), 11. Gulaši (R. Hubáček), 23. Ujčík (Heš), 47. Klimek (Ujčík), 52. Ujčík (Klimek), 56. R. Hruška. Rozhodčí: Minář - Tošenovjan, Lederer. Vyloučení: 10:13. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3241.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Ovčačík, Trnka, Kuboš, Heš - R. Hubáček, Burger, P. Hubáček - Káňa, R. Hruška, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Klimek - Tomášek, Mikula, Köhler. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.
Plzeň: Jarina - Jasečko, Dobrovolný, L. Martinec, Cartelli, Benák, Dresler, Derner, Čakajík - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík. Trenér: Kučera a Černý.

Reklama

Související témata: