Hlavní obsah

Č.Budějovice - Slavia 3:0České Budějovice porazily Slavii 3:0 a snížily její náskok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Sailer 1 : 0
33. Květoň 2 : 0
38. Kůrka 3 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 27. kole extraligy pražskou Slavii 3:0 a na soupeře, který vévodí extralize, tak nyní ztrácí pouhý bod. Jihočeši rozhodli o výsledku především výbornou produktivitou ve druhé třetině, kdy mezi 28. a 39. minutou vstřelili tři branky. Domácí brankář Turek, který se vrátil po jednozápasové pauze mezi tyče, tak vychytal již páté čisté konto v sezóně.

Článek

Atraktivní duel dvou nejvýše postavených týmů extraligy začal náporem Mountfield, Slavia se však nenechala zahanbit a vzápětí si vynutila přesilovku, v níž se k nejnebezpečnějšímu zakončení dostal Tomica, Turek byl však připraven. Velkou příležitost k vedoucí brance měl po obrovské Ratajově chybě v osmé minutě Brabenec, i on však ztroskotal na strážci svatyně, kterým byl v červenobílých barvách při zdravotních obtížích jedničky Svobody opět mladíček Furch.

Ve 12. minutě hráli domácí 37 vteřin v pěti proti třem, velkou šanci během přesilovky spálil Sailer, když netrefil ideálně odražený puk. Krátce poté střílel nebezpečně Brabenec, Furch si však bravurně poradil jak s jeho pokusem, tak i s možná ještě nadějnější dorážkou Gřegořka. Když nezlomil bezbrankové skóre ani Kůrka v 19. minutě, skončilo úvodní dějství i přes rušný a zajímavý hokej bez branek.

Druhá dvacetiminutovka byla čím dál více ve znamení narůstajícího tlaku Jihočechů. Chvilku po přestávce vypálil nebezpečně přes obránce Mertl a jen velmi těsně se nedostal k dorážce, z níž by musel s jistotou skórovat. Na druhé straně se vzápětí řítil sám na Turka Červenka, střílel dobře nad gólmanovo rameno, Turek však stihl vyrazit. Ve 26. minutě se přesilovce Mountfieldu šikovně prosmýkl Hudec, jehož sice vychytal Furch, ale ani on již nestačil na pohotové Sailerovo zakončení pouhou vteřinku po vypršení Kadlecova dvouminutového trestu.

Rychlou odpověď mohl přinést únik rychlíka Hrušky, proti byl však opět výtečný Turek. Ve 31. minutě se vyprodaná aréna hodně zlobila na sudího Husičku. Po střele domácích totiž Furchovi ihned po zákroku vypadl kotouč těsně před brankovou čáru, kde Českobudějovičtí snadno doklepli na 2:0, ale dvoubrankový náskok jim zlomek vteřinky předtím zhatil hlavní rozhodčí, jenž při postavení v zákrytu za hostujícím gólmanem ztratil puk z dohledu.

Oficiálně se tak druhý tým extraligy dočkal až o něco později, když Květoň obkroužil hostující klec a překvapil Furcha. Do druhé přestávky však stihli Jihočeši udeřit ještě jednou a při dnešním výborném výkonu jejich defenzívy tak prakticky rozhodli o tom, že Růžičkova družina se bude vracet do Prahy s prázdnou. Zblokovanou střelu při přesilovce domácích dojel v rohu kluziště Brabenec, obrana hostí evidentně zaspala, když zapomněla na zcela volného Kůrku před vlastním brankovištěm, a ten po Brabencově rychlé přihrávce s jistotou skóroval.

V závěrečné části předvedli parádní kombinaci Frolo s Vakem, ale Furch jim zkazil další radost, následně minul v obrovské šanci Brabenec. Oba brankáři poté až do konce zápasu zamkli své svatyně, jak se jim to povedlo v první třetině. Závěr okořenila rychlá bitka mezi Brabencem a Žižkou, v níž domácí forvard podtrhl výhru domácích.

Mountfield České Budějovice - Slavia Praha 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Sailer (Vydarený), 34. L. Květoň, 39. Kůrka (Brabenec). Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:6, navíc Kadlec, Žižka (oba Slavia) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Turek - Sičák, Frolo, Toman, Gřegořek, F. Novák, Vydarený - Kůrka, V. Hübl, Veselý - M. Hudec, Brabenec, Mertl - Sailer, Šimánek, Hřebejk - L. Květoň, Vak, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Žižka, Němeček, Kolařík, Sloboda, Drtina, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Borovanský, Červenka, Vondrka - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama