Hlavní obsah

Třinec - Kladno 0:3Třinec s novým koučem sérii porážek neukončil, prohrál s Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Procházka 0 : 1
27. Procházka 0 : 2
59. Bělohlav 0 : 3

TŘINEC

Hokejisté Třince prohráli v utkání 27. kola extraligy s Kladnem 0:3 a ani pod vedením nového trenéra Břetislava Kopřivy neukončili sérii porážek. Oceláři odešli poraženi pošesté za sebou a nepomohla jim ani nová posila David Moravec. Tým Geus Okna naopak poprvé v sezóně venku naplno bodoval a posunul se na předposlední místo před Ústí nad Labem. Kladenský brankář Zdeněk Orct udržel poprvé v ročníku čisté konto, dvě branky zaznamenal Martin Procházka.

Článek

Utkání, kterým se otevřela druhá polovina hracího plánu české extraligy, začalo nešťastně pro kladenského Hornu, který ve druhé minutě po střetu se Zálešákem opustil hrací plochu za doprovodu lékaře. Kdo z domácích fanoušků úvodní čekal nápor domácích hokejistů, musel být zklamán. Třinečtí hráči se stěží dostávali do obraného pásma Kladna, kam se nepropracovali ani v početní výhodě.

Kladno nejen zodpovědně bránilo, ale dostávalo se do vyloženějších šancí. V deváté minutě vyrazil Čechmánek střelu Nádašdiho jen k volnému Procházkovi, který dorážkou do odkryté branky otevřel skóre zápasu. Z domácího týmu se nejvíce činil Martynek. Dvakrát přihrávkou zpoza branky našel své parťáky v útoky Květoně a Peterka, kteří však střelami z mezikruží neuspěli.

Začátek druhé třetiny byl poznamenán častými nepřesnostmi a ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat gólovou příležitost. Herní projev se změnil až v 26. minutě, kdy hosté měli sérii přesilových her a jednu z nich využili díky Procházkovi, který šikovně tečoval Ševcovu střelu. Hráči ze středních Čech mohli ještě své vedení zvýšit při 52 sekund trvající dvojnásobné výhodě, ale brankář Čechmánek vynikajícím zákrokem zamezil Procházkovi vstřelit hattrick a Kallův pokus skončil na tyči. Ubráněná početní výhoda povzbudila domácí i fanoušky, jenže Moravec, Tomas ani Malec z vyložených pozic výborného Orcta nepřekonali.

V závěrečné části Oceláři vrhli vše do útoku a výsledkem jejich snažení byly přesilové hry. Kladno mělo v poslední třetině celkově šest vyloučených, ovšem třinečtí hokejisté nedokázali žádný jejich přestupek potrestat. Pokusy Peterka i Sekeráše skončily těsně kolem branky hostů. Hosté se bránili s vypětím všech sil a spoléhali na brejkové situace, z nich mohli skórovat Patera či Tomajko. Třinečtí se v závěru zápasu odhodlali ke hře bez brankáře, kterou měli zvýhodněnou o vyloučeného soupeře. Ovšem v dnešním zápase jim nebylo souzeno skórovat a naopak inkasovali třetí gól do prázdné branky z Bělohlavovy hole.

Oceláři Třinec - Geus Okna Kladno 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Martin Procházka (Nádašdi), 28. Martin Procházka (Ševc), 60. Bělohlav (Kalla). Rozhodčí: Ország (SR) - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 6:11. Využití: 0:1. Diváci: 3044.
Třinec: Čechmánek - Pácal, Kroupa, Andersons, Výtisk, Sekeráš, Seman, Malec - D. Moravec, Skořepa, Tomík - Tomas, Štefanka, Zálešák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Steber, Kolusz, Korhoň. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Schnabel, Ševc, Šmach - Gulaš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: