Hlavní obsah

Litvínov - Znojmo 4:1Litvínov potvrdil domácí suverenitu i proti Znojmu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kubinčák 1 : 0
27. Reichel 2 : 0
34. Kucharczyk 2 : 1
38. Jenáček 3 : 1
59. Kubinčák 4 : 1

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova vyhráli v 27. kole extraligy na domácím ledě už podeváté v řadě. Klíčovou postavou domácích se stal v zápase proti Znojmu útočník Vojtěch Kubinčák, jenž dal dva góly a na další nahrál. Reichel zaznamenal jubilejní 200. branku v extralize.

Článek

O osudu zápasu v podstatné míře rozhodovaly přesilovky, při nichž padly první tři branky. Vedoucí trefu při dvojité početní výhodě v závěru úvodní třetiny zaznamenal Kubinčák po přihrávce Lukeše. Reichlovo zvýšení znamenalo jubilejní 200. gól litvínovského kapitána v extralize.

Odpověděl na něj Kucharczyk, jemuž ke skórování stačilo 19 sekund z Hranáčova trestu. Dvoubrankový náskok vrátil Severočechům Jenáček v oslabení. Hosté se v čase 57:22 odhodlali k odvážné power-play šesti proti čtyřem, ale Litvínov využil jejich chybnou rozehrávku k pojistce vítězství.

Jaroslav Hübl, trenér Litvínova: „Nepodali jsme moc dobrý výkon, ale zápas jsme dotáhli do zdárného konce. Rozhodl třetí gól, po němž jsme si už výsledek pohlídali.“

Pavel Hynek, asistent trenéra Znojma: „Chtěli jsme přerušit litvínovskou vítěznou sérii, ale spoustu sil nás stála častá vyloučení v první polovině utkání.“

Litvínov - Znojemští Orli 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Kubinčák (Lukeš), 28. Reichel (Šlégr), 39. Jenáček (Kubinčák), 60. Kubinčák - 35. Kucharczyk (Jareš). Rozhodčí: Šír - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4020.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Poživil, Hranáč, Punčochář, Skuhrovec, Tůma, Vobořil - Černý, Reichel, Lukeš - Jenáček, Branda, Kubinčák - Sklenička, Benda, Trávníček - Machulda, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Kříž, Bičánek, Mudroch, Chvátal, Kotaška, od 21. navíc Švrček - Selingr, Dopita, Kucharczyk - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Plášek, Beroun, Erat - od 41. navíc M. Růžička. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: