Hlavní obsah

Hokejový útočník Klepiš se vrací do Evropy, jedná se Slavií

Český hokejový útočník Jakub Klepiš se vrací ze zámoří do Evropy. Bývalý hráč pražské Slavie dosud působil v americkém týmu Hershey Bears v nižší soutěži AHL. V minulých dnech mu ale vypršel krátkodobý kontrakt, který s klubem uzavřel na začátku sezóny poté, co se nedohodl na smlouvě s Washingtonem. Nejspíš bude opět hrát extraligu za Slavii.

Článek

"Máme o něj zájem a s jeho agentem dolaďujeme podmínky," řekl ČTK generální manažer a trenér Slavie v jedné osobě Vladimír Růžička na adresu hokejisty, který byl dnes zařazen do nominace národního týmu na moskevský turnaj Euro Hockey Tour.

Hráčův zástupce Pavel Maršoun však uvedl, že o Klepiše mají zájem i jiné extraligové celky a kluby v bohaté ruské superlize. "Je o něj velký zájem," tvrdil Maršoun. Připustil, že se Slavií jedná. "Je to oddíl, kde Kuba vyrůstal. Jsme v jednání, vše je otázka nabídky," uvedl Maršoun pro ČTK.

Klepiš odmítl tzv. kvalifikační nabídku a vrátil se do Evropy

Třiadvacetiletý Klepiš po skončení minulé sezóny NHL odmítl takzvanou kvalifikační nabídku Washingtonu a v tréninkovém kempu se snažil získat nový jednocestný kontrakt, což se mu nepovedlo. Proto se dohodl na spolupráci s Hershey a doufal, že Capitals vymění jeho práva do jiného klubu. To se ale nestalo, proto se nyní rozhodl k návratu do Evropy. "Ve Washingtonu už nechtěl dále hrát, ale klub nereflektoval na žádnou nabídku k jeho výměně," uvedl Maršoun.

Klepiš zamířil do zámoří podruhé v kariéře v roce 2004 a v uplynulých třech letech působil převážně na farmě Washingtonu, které pomohl i k triumfu v Calder Cupu. V NHL odehrál za tu dobu 66 zápasů, ve kterých vstřelil čtyři branky a připsal si deset asistencí. V letošní sezóně nastoupil za Hershey k devatenácti utkáním, v nichž nasbíral jedenáct kanadských bodů za pět branek a šest asistencí.

Reklama

Související témata: