Hlavní obsah

Litvínovský Reichel už završil dvoustovku gólů

Josef PešoutPrávo

V extralize aktuálně působí čtrnáct hokejistů, kteří v ní dosáhli hranice 200 branek. Jako zatím poslední se do vybrané společnosti zařadil litvínovský Robert Reichel, jubileum oslavil vítězným gól proti Znojmu.

Článek

„Nijak zvlášť jsem to nevnímal, těší mě každá vstřelená branka. V hledišti se sice objevil transparent s číslem 200, ale zpočátku jsem nevěděl, co má znamenat.

Kdybych nehrál přes deset let NHL, mohlo být těch branek daleko víc,“ líčí Reichel, jenž premiérovou trefu v nejvyšší soutěži, kterou nehrál v jiném než litvínovském dresu, zaznamenal ještě jako junior v roce 1987 proti Spartě.

„Dvacet let uteklo jako voda, ale na extraligu se pořád cítím, snad mohu být týmu dál nějak prospěšný,“ uvažuje 36letý útočník.

Litvínov je v této sezóně mužstvem dvou tváří. Doma vyhrál devětkrát po sobě, venku ani jednou. „Je to kuriózní bilance. Na vlastním ledě těžíme z agresívního hokeje a výborné atmosféry. Dopředu nás ženou diváci a přikloní se i štěstí, naopak v roli hostů působíme většinou dost ustrašeně. Třeba se povede vyhrát v úterý na Spartě, abychom se mohli konečně oholit,“ říká zarostlý kapitán a sportovní manažer Litvínova v jedné osobě.

Nejlepší střelci hrající aktuálně extraligu
312 – Ujčík (Vítkovice), 309 – M. Procházka (Kladno), 295 – Dopita (Znojmo), 281 – Zelenka (Sparta), 274 – Janků (Ústí n. L.), 235 – Sup (Slavia), 232 – Beránek (Slavia), 216 – Prorok (Vítkovice), 214 – P. Sýkora (Pardubice), 213 – Okál (Zlín), 211 – Čaloun (Ústí n. L.), 208 – Peterek (Třinec) a Bělohlav (Kladno), 200 – Reichel (Litvínov).

Reklama

Související témata: