Hlavní obsah

Vítkovice zvedli obránci, pohodu nachází i Ujčík

OSTRAVA

Stále bez zraněného pilíře obrany Barinky, ale už s uzdravenými beky Kubošem a Gulašim se hokejisté Vítkovic pustili do souboje s Plzní. Vyztužení defenzívy se nakonec projevilo pozitivně, Ostravané neinkasovali a soupeři nasázeli šest branek.

Článek

„Mužstvo od začátku ukazovalo, že chce jít za vítězstvím, což považuji za nejdůležitější. Na výkonu se však rovněž projevilo, že se vrátili do sestavy po delší odmlce Kuboš a po několika vynechaných zápasech i Gulaši. S nimi je obranná činnost úplně o něčem jiném,“ pochválil své svěřence trenér Miroslav Fryčer.

Skvělým výkonem se blýskl také brankář Martin Prusek, který si počínal výtečně při šancích hostů hlavně v závěru první třetiny. Hrdinou byl i útočník Viktor Ujčík, který přitom do duelu vstoupil kuriózně a spíše aspiroval na označení smolaře večera. Za stavu 0:0 chtěl doklepnout pomalu do sítě klouzající puk po střele Klimka, jenže zblízka jej poslal do tyče a pak ve zmatku také odpálil pryč z brankoviště. „Něco takového jsem nezažil. Já chtěl jen jistit dráhu puku, ale pak se mi zdálo, že do branky nedojde, a seběhlo se tohle,“ kroutil hlavou Ujčík.

Ostravany to ale nakonec nemrzelo. O šest vteřin později přece jen získali náskok a kanonýr týmu se pak dvěma trefami podílel na výhře domácího celku. „Jsem docela rád, že jsem pak i mančaftu pomohl k výhře. Plzeň ale vůbec nebyla snadným soupeřem, bylo vidět, že si hosté po úspěšné šňůře hodně věřili. Nám ale parádně zachytal Prusek,“ dodal Ujčík, který v posledních kolech našel pohodu a je už nejproduktivnější v týmu.

Reklama

Související témata: