Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 3:1Sparta porazila Litvínov, který stále čeká na výhru venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Netík 1 : 0
38. Štrba 2 : 0
49. Nedvěd 3 : 0
53. Jenáček 3 : 1

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Sparty porazili ve 28. kole O2 extraligy Litvínov 3:1 a přerušili tak čtyřzápasovou sérii bez výhry na domácím ledě. O vítězství Pražané rozhodli na konci druhé třetiny, když během 39. minuty vstřelili zásluhou Netíka a Štrby dvě branky. Chemici tak i nadále čekají na první vítězství venku.

Článek

V brance Sparty nastoupil kvůli zranění Duby a Štefla Martin Altrichter, v hostující kleci dostal před zkušeným Fraňkem přednost Jaroslav Hübl. V úvodu zápasu chyboval v e středním pásmu Jaroslav Nedvěd, Trávníčkovu střelu z kruhu ale Altrichter lapil. Hübl si svůj první vážnější zákrok připsal až v šesté minutě, stál ale za to. Netíkovu střelu do odkryté branky schoval ve své lapačce.

Hokej poté upadl do podprůměru, zajímavé momenty nepřicházely ani v přesilovkách. Až v šestnácté minutě prověřil pozornost domácího gólmana pokusem z křídla Bednařík. V téže minutě se už diváci radovali z gólu, avšak zbytečně. Tonova teč skončila jen v boční síti. Na konci první třetiny si Altrichter připsal dva úspěšné zákroky po Hranáčových střelách od modré, na druhé straně neuspěl při rychlém protiútoku Ton.

Druhá třetina přinesla drtivý tlak domácích

Sparta začala druhou třetinu náporem, Langhammerovu střelu při úniku dvou na jednoho lapil Hübl. V 26. minutě spálil tutovku domácí Mrňa, který se do šance dostal zásluhou špatného střídání Chemiků. Naděje hostů na bodový zisk držel nad vodou i nadále fantasticky chytající Hübl, který do své lapačky ukryl i vyloženou příležitost Nedvěda. Litvínov působil odevzdaně a polovinu druhého dějství se jen bránil. V 32. minutě pomohla hostujícímu brankáři při úniku Sivka s Netíkem tyč.

První šanci si v prostřední třetině Litvínov vypracoval až v 34. minutě. Reichel si položil i Altrichtera, kotouč ale za jeho záda dopravit nedokázal. Zaslouženého prvního gólu se domácí dočkali v 39. minutě. Sivek předložil přesný pas Netíkovi, kterému k překonání Hübla stačilo jen nastavit svou hůl. V téže minutě navíc Litvínov inkasoval podruhé. Po Tonově přihrávce doslova dotlačil kotouč za brankovou čáru Štrba.

Definitivní pojistku přidal Petr Nedvěd

Hosté mohli snížit v úvodu druhé třetiny, Lukešovu ránu ale zastavila horní tyčka Altrichterovybranky. Sudí Fraňo se jel přeci jen poradit s videorozhodčím, o gól se však skutečně nejednalo. V 50. minutě přidal pojistku v podobě třetí branky Petr Nedvěd, který se trefil přesně nad Hüblovo rameno.

Čestného úspěchu se Chemici dočkali v 54. minutě, kdy Altrichtera připravil o čisté konto dorážkou Punčochářovy střely od modré Jenáček. Necelé tři minuty před koncem zápasu mohl vstřelit čtvrtý sparťanský gól obránce Tabaček, v samostatném nájezdu ale trefil jen Hübla.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td><strong>Sparta Praha - Litvínov 3:1</strong> (0:0, 2:0, 1:1) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky</strong>: 39. Netík (Sivek), 39. Štrba (Ton), 50. P. Nedvěd (Langhammer) - 54. Jenáček (Punčochář). Rozhodčí: Fraňo - Čížek, Prchal. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4883.</td></tr><tr><td><strong>Sparta Praha</strong>: Altrichter - Černošek, Jerofejevs, Vykoukal, Protivný, J. Nedvěd, Jan Hanzlík, Tabaček - Vaic, P. Nedvěd, Hromas - Ton, Langhammer, Štrba - Netík, Sivek, Melichárek - Mrňa, Podlešák, Vondráček - od 41. navíc Zelenka. Trenéři: Výborný a Jelínek. </td></tr><tr><td><strong>Litvínov</strong>: J. Hübl ml. - Poživil, Šlégr, Hranáč, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec, Tůma - J. Černý, Reichel, Lukeš - Jenáček, Branda, Kubinčák - Sklenička, Benda, Trávníček - Machulda, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.</td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice