Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Slavia 1:5Hokejisté Slavie vyhráli na ústeckém ledě a i nadále jsou první

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Růžička 0 : 1
22. Duda 0 : 2
37. Sup 0 : 3
39. Micka 0 : 4
47. Šagát 1 : 4
56. Hruška 1 : 5

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Slavie Praha vyhráli ve 28. extraligovém kole na ledě nováčka z Ústí nad Labem 5:1 a udrželi si vedení v tabulce. Severočeši, kteří prohráli páté utkání za sebou a na Slavii nestačili již potřetí v této sezóně, jsou i nadále poslední.

Článek

V úvodu zápasu neproměnily oba celky po jedné přesilovce. Mladý brankář Slavie Furch byl pozorný při střele Šaffra, jeho protějšek Přikryl si poradil s dorážkou Vondrky a bekhendem Supa. Na konci 17. minuty ale nabídli ústečtí obránci puk Růžičkovi, který ujel a překonal Přikryla střelou nad lapačkou. Vyrovnání nepřinesl ani nápor Severočechů v závěru třetiny.

Dvě minuty po první přestávce zneškodnil Furch dorážku domácího Přeučila a z protiútoku překvapil Duda střelou po ledě brankáře Ústeckých Lvů Přikryla - 0:2. Ústí se vrhlo do útoku, střela Nováka v polovině zápasu však mířila těsně vedle branky Slavie. Ve 37. minutě srazil obránce Pražanů Vašíček v jasné šanci Nedorosta a domácí měli velkou šanci snížit, rozhodčí Kubeš totiž nařídil trestné střílení. Špirko však Furcha nepřekonal.

O minutu později potrestal Sup nedorozumění ústeckých obránců s brankářem Přikrylem a přidal zblízka třetí gól Slavie. Osm vteřin před druhou sirénou se trefil do ústecké branky bývalý hráč Lvů Micka a prakticky tak rozhodl zisku tří bodů. Zdramatizovat duel se snažil na začátku třetí části Novák, mladého gólmana Slavie ale nepřekonal. Na konci 48. minuty se domácím přece jen podařilo snížit, kdy Furcha připravil o možné čisté konto Šagát. V 57. minutě pečetil vítězství Slavie z brejku Hruška.

Slovan Ústečtí Lvi - Slavia Praha 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Šagát (Zápotočný) - 17. V. Růžička ml. (Duda), 23. Duda (Beránek), 38. Sup (Borovanský), 40. Micka (Rataj), 57. D. Hruška (Sloboda). Rozhodčí: Kubeš - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 4453.
Ústí nad Labem: Přikryl - Gýna, Hořava, A. Novotný, J. Evan, Pojkar, Vágner, Zápotočný - Janků, A. Nedorost, Hašek - V. Novák, F. Mrázek, Šaffer - Šagát, Špirko, Klobouček - Míka, Pazourek, Přeučil - Heřman. Trenéři: V. Evan a Mach.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Žižka, Kolařík, Němeček, Vašíček, Drtina, Sloboda, Hlavačka - D. Hruška, Beránek, Tomica - Vondrka, Micka, Červenka - Borovanský, Rataj, Sup - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články