Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 1:2Třinec vyhrál v Karlových Varech a ukončil sérii šesti porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hluchý 1 : 0
37. Štefanka 1 : 1
57. Květoň 1 : 2

TŘINEC

Hokejisté Třince zvítězili v úterním utkání 28. kola extraligy na ledě Karlových Varů 2:1 a po šesti porážkách za sebou poznali chuť výhry. Ve svém druhém utkání na lavičce Ocelářů se dočkal prvních bodů nový trenér Břetislav Kopřiva. Energie po sérii třinácti domácích zápasů s bodovým ziskem vyšla podruhé za sebou bodově naprázdno.

Článek

Třinec v druhém utkání pod novým trenérem Kopřivou nastoupil bez slovenských útočníků Zálešáka a Tomase, kteří z výkonnostních důvodů na západ Čech s týmem necestovali. Do prvního utkání venku po sérii čtyř domácích duelů Oceláři vstoupili aktivně, ale při Dubnově vyloučení nevyužil v páté minutě svou šanci Moravec. Domácí svou početní výhodu v 8. minutě využili, když Pech přihrál zpoza branky Hluchému, a ten prostřelil zblízka Čechmánka. Energie se tak dočkala gólu po 127 a půl minuty trvajícím půstu.

Domácí byli při chutí a v polovině úvodního dějství tečoval nebezpečně Košťál střelu Skuhravého. Na druhé straně minul puk po Peterkově akci v nadějné pozici Květoň. Karlovarští se ubránili v oslabení a poté se dostal do šance Padělek. Západočeši pak nevyužili 84 sekund trvající výhodu pěti proti třem, když rána Skuhravého s mezikruží se od břevna odrazila před brankovou čáru. Sudí Mikula si tím byl tak jistý, že nevyužil ani konzultaci s videorozhodčím.

Oceláři v druhé třetiny vystupňovali snahu o vyrovnání. V 23. minutě zahrozil Tomík nejdříve tečí a pak i dorážkou. Na druhé straně nadělala Čechmánkovi problémy Grofova tečovaná střela. V 26. minutě měl velkou příležitost hostující Moravec, který zblízka trefil jen Mensatora, který tečoval kotouč nad branku.

Moravané využili přesilovku 5 na 3

Po vyloučení Hluchého se dostali Oceláři do tlaku, z něhož se vzápětí Energie vymanila a mohla zvýšit. Ale Skuhravý s Kumstátem, ani Bílek podruhé třineckého gólmana nedokázali překonat. Následovaly opět šance Třince. Po přečíslení dvou na jednoho s Tomíkem vystřelil vysoko Skořepa. Moravané pak dostali na 40 sekund příležitost hrát v pěti proti třem a využili ji. Štefanka v 38. minutě z úhlu prostřelil Mensatora a vyrovnal.

Na úvod závěrečného dějství měli domácí nápor umocněný dvěma přesilovkami. Při první neprostřelil z levé strany Čechmánka Grof, potom při plném počtu Řezníček z nadějné pozici také neskóroval a třinecký gólman inkasoval trest za posunutí branky. V 47. minutě však zachránil svůj tým při sólovém nájezdu Procházky i při dorážkách Hluchého a Pecha.

Už únik Moravce po návratu z trestné lavice naznačil, že by si Třinec rád přibalil na dlouhou cestu přes celou republiku více než bod. V 58. minutě mohl také slavit vedení, když Martynek uvolnil Květoně, který bez potíží zakončil puk vedle ležícího Mensatora. Domácí už na stavu nic nezměnili a bilanci jediné gólu z posledních tří zápasů nevylepšili.

Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Hluchý (Pech) - 38. Štefanka (Sekeráš), 58. D. Květoň (Martynek). Rozhodčí: Mikula - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:8, navíc Peterek (Třinec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2700.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Řezníček, Jiří Hanzlík, Prošek, Grof, Duben, Němec - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Pech, Hluchý - Melenovský, Kristek, Skladaný - Bílek, Padělek, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Švarný, Výtisk - Tomík, Štefanka, D. Moravec - D. Květoň, Peterek, Martynek - Korhoň, Kolusz, Skořepa - od 41. navíc Steber. Trenéři: Kopřiva a Juřík.

Reklama

Související témata: