Hlavní obsah

Č.Budějovice - Plzeň 6:2České Budějovice porazily Plzeň a pokračují ve vítězné sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kotrla 1 : 0
8. Brabenec 2 : 0
10. Kůrka 3 : 0
15. Vampola 3 : 1
16. Hudec 4 : 1
34. Kůrka 5 : 1
41. Brabenec 6 : 1
58. Divíšek 6 : 2

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 28. extraligovém kole Plzeň a připsali si šestý plný bodový zisk za sebou. Dvěma góly se na výhře Jihočechů podílel útočník Tomáš Kůrka. Hosté čekají již pět zápasů na výhru v normální hrací době.

Článek

Budějovičtí v úterý zápas režírovali od úvodního buly. Ve třetí minutě si vzal taktovku Kotrla, jenž vypálil z prostoru mezi kruhy, za chvíli tečoval Vakovu střelu a do třetice během jediného střídaní zamíchal pukem u zadního mantinelu, kličkou se zbavil obránce a s nechtěným přispěním Šindela otevřel skóre.

Při přesilovce v deváté minutě Šimánek zatáhl puk do pásma Plzně, přepustil Hudcovi, jenž elegantní zadovkou uvolnil Brabence, který přidal druhý gól. O dvě minuty později Toman napálil tyčku, v pokračující akci pak Gřegořek od bočního mantinelu přihrál před plzeňskou branku a odražený kotouč poslal bekhendem za Málkova záda Kůrka.

Domácí pak byli až příliš v pohodě a během další přesilovky podcenili hbitého Vampolu, který jim ujel a ze sóla překonal nerozchytaného Turka. Po akci Frola pak nedokázali skórovat Kotrla ani Květoň, při následném přečíslení dva na jednoho Hudec místo střely do odkryté branky nepochopitelně volil přihrávku na blokovaného Brabence, ale zakrátko z Brabencovi příhry již Hudec uspěl a bekhendem přidal čtvrtý gól.

Turka dvakrát zachránila tyčka

Západočeši neměli, co ztratit, a tak ve druhém dějství už měl práci i brankář Turek, který se zaskvěl zásahem při sólovém nájezdu Durase během plzeňského oslabení ve 32. minutě. Dvakrát ho však zachránila tyčka po dělovkách Fabuše a Cartelliho. Lekci moderního hokeje předvedla první útočná řada Budějovic, po přímočarém přenesení hry do útočného pásma Hübl z levého rohu poslal puk před branku a Kůrka popáté skóroval. Do plzeňské klece se místo Málka postavil Jarina.

Díky nekázni Vampoly a Matějovského hráli Budějovičtí na začátku třetí třetiny 26 vteřin v pěti proti třem a sotva se první vyloučený vrátil na led, slavila Budvar aréna šestý gól. Hudec z pravé strany trefil přesně Brabencovu hůl, od níž kotouč změnil směr za záda překvapeného Jariny. Při vyloučení Dobrovolného poté zblízka do odkryté klece mířil Kůrka, ale do jeho střely se na poslední chvíli vrhl Čakajík a zabránil jistému gólu. Hosté pokračovali v pravidelných návštěvách trestné lavice, ale Jihočeši nedokázali dvakrát po sobě využít přesilovku pět na tři. V závěru ještě po Frolově ráně vytáhl puk z brankové čáry Matějovský, poté domácí nevyužili další dvojnásobnou přesilu a nakonec upravili skóre hosté, kteří potrestali hrubou chybu budějovické obrany.

Mountfield Č. Budějovice - Lasselsberger Plzeň 6:2 (4:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Kotrla, 9. Brabenec (M. Hudec), 11. Kůrka (Gřegořek), 17. M. Hudec (Brabenec), 35. Kůrka (V. Hübl), 42. Brabenec (M. Hudec) - 16. Vampola (Kracík), 59. Divíšek (Vlasák). Rozhodčí: Šindler - Padevět, Kis. Vyloučení: 8:12, navíc Dobrovolný (Plzeň) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5074.
České Budějovice: Turek - Sičák, Frolo, Toman, Gřegořek, F. Novák Vydarený, Bolf, od 44. navíc Mucha - Kůrka, V. Hübl, Veselý - M. Hudec, Mertl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Kotrla, Vak, L. Květoň. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Plzeň: Málek (35. Jarina) - Derner, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný, Cartelli - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata: