Hlavní obsah

ON-LINE hokejové extraligy: Slavia vs. Karlovy Vary

Předehrávkou pražské Slavie s Karlovými Vary začne ve čtvrtek 29. kolo hokejové O2 extraligy, poslední kompletní díl z dlouhodobé části soutěže před reprezentační přestávkou. Zatímco Pražané budou na domácím ledě hájit první příčku, hokejisté Energie chtějí znovu nalézt ztracenou střeleckou pohodu, aby zastavili postupný pád tabulkou. Utkání sledujte on-line na Sport.cz.

Článek

Slavia vede extraligu také díky tomu, že porážku dokáže obvykle rychle odčinit následnou výhrou a jako jednomu z mála týmů se jí zatím vyhýbá menší či větší výsledková krize. "Není jednoduché tu výkonnost udržet, i proto, že každý už ví, že se nám doma daří, a přizpůsobí tomu hru," připustil pro ČTK asistent trenéra Jiří Kalous. Západočechům mají slávisté z minulé sezóny co vracet, doma s nimi prohráli oba zápasy. "Vary na Slavii umí, jsou velmi nepříjemným soupeřem a i pod tíhou posledního domácího neúspěchu budou chtít u nás o to víc bodovat," odtušil Kalous.

Útok Pražanů již posílí navrátilec Klepiš, zatímco další forvard Bednář a brankář Svoboda zůstávají mimo hru. Zlepšil se však zdravotní stav obránce Hlavačky, který již trénoval a mohl by nastoupit. V brance bude pokračovat talent Furch.

Na Karlovy Vary sedla v posledním týdnu podobná mizérie jako před první reprezentační přestávkou, kdy prohrály pět ze šesti utkání. "Snad se to nestane pravidlem," věřil asistent trenéra Václav Baďouček. Nyní zaznamenala Energie tři prohry po sobě, přičemž v těchto kláních vstřelili její hráči pouze jediný gól. "Střelecky se nám teď opravdu vůbec nedaří, přijdou nějaké korektury v sestavě. Na Slavii nás nečeká nic lehkého, úzké kluziště napomůže domácím vytvářet tlak na naši branku," řekl Baďouček.

O složení sestavy budou trenéři rozhodovat sice až ve čtvrtek, ale již dopředu je jasné, že v Sazka Areně by se Energie měla představit opět s útočníkem Bílkem, který se s předstihem oproti původním plánům vrátil na led, ale naopak bez útočníka Krafta s bekem Ustrnulem, jenž naskočí zpět až po reprezentační přestávce.

Hokejová extraliga on-line na Sport.cz:
29. kolo:Slavia Praha - Karlovy Vary

Reklama